Kanye West in Kim Kardashian, tvoj nov predsedniški par!

Denis Živčec Denis Živčec
11.07.2020 04:00

​Kar naenkrat se celo najhujšim kritikom Melania Trump ne zdi več tako slaba izbira za ameriško prvo damo. Pravzaprav se zdi naravnost sijajna. Tako neprijetno ščemeč je občutek, ki se v človeku pojavi ob misli, da bi nova ameriška prva dama lahko postala ritasta starleta Kim Kardashian, verjetno najbolj preplačana in precenjena ženska na planetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

A Kim je lažji del tega za želodec težkega zalogaja. Njen prihod v Belo hišo bi pomenil, da je predsednik najvplivnejše države na svetu postal njen mož, reper Kanye West, ki se je s politiko v življenju ukvarjal približno toliko kot Donald Trump s hip hop glasbo. Starleta z lastnim pornografskim filmom in nečimrni glasbenik, znan po kontroverznih izjavah, z roko v roki na vrhu sveta. Kako pomirljivi obeti za ZDA, ki jih zadnje tedne pretresajo protesti, pandemija in rasizem.

Razsvetlila ga je okužba s koronavirusom

Po dnevih ugibanja, ali je šlo le za zelo odmevno potegavščino, ali pa je 3,2 milijarde dolarjev bogati West mislil resno, se je zgodil njegov bizarni intervju za Forbes, v katerem je dejal, da mu največ pomenijo prav nasveti Elona Muska, dodal pa je še, da bo svojo stranko poimenoval The Birthday Party. Kar bi se dalo prevesti tudi kot Rojstnodnevna zabava. Ali Rojstnodnevna stranka. Pravi, da je, tako kot mnogi, povsem izgubil zaupanje v sedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, zato želi zasesti njegovo mesto. Kandidaturo naj bi vložil tako pozno, ker se je februarja okužil z novim koronavirusom. V kar štiriurnem intervjuju je 43-letni West dejal, da je podjetnik Elon Musk eden od dveh ljudi, ki mu trenutno svetujeta glede njegove predsedniške kandidature, druga oseba pa naj bi bila njegova soproga Kim Kardashian West. Da o tem z Muskom govorita že leta, je povedal in razkril, da je sam Musku predlagal, da postane vodja ameriškega vesoljskega programa. Nedavno je Musk sicer veljal za velikega podpornika demokratskega kandidata Andrewa Yanga. Zgodba o Westu in Musku niti ni tako nova, saj sega v leto 2015, ko je eden večjih tehnoloških vizionarjev našega časa posvetil nekaj besed glasbeniku v posebni izdaji revije Time 100. Da sta še vedno dobra prijatelja, je nedavno potrdil Kanye, ko je na instagramu delil njuno skupno fotografijo, ki je nastala v eni od Muskovih nepremičnin.

Reuters
Reuters

Bogu predani milijarder, ki obožuje sebe

V nekem preteklem intervjuju je dejal, da ima ime Ye zanj močno religiozno vrednost. "Mislim, da je beseda ye najpogosteje uporabljena beseda v Bibliji. V sveti knjigi 'ye' pomeni 'ti'," je takrat pojasnil. Prav tako je Ye naslov njegovega osmega studijskega albuma. "Če sem Ye, nisem več samo Kanye, pač pa tudi ti, mi, vsi. Sem odsev vsega našega, vsega človeškega, vsega dobrega in slabega. Kot je tudi moj album odsev vsega, kar smo ljudje," je pojasnil. Spremembo imena je javnosti razkril neposredno pred izidom albuma Yandhi, na katerem v eni izmed skladb prepeva: "Odpovedal se bom svojemu suženjskemu imenu." No, na koncu je ostalo pri tem, da ga oboževalci in svet še naprej kličejo Kanye West.
Razvpitih, nenavadnih, včasih tudi zelo kontroverznih izjav se je v njegovi karieri nabralo kar nekaj. Nekoč je izjavil: "Jaz sem Gospodovo plovilo. A najbolj me boli, da se ne bom mogel nikoli videti nastopati v živo." Pa tudi: "Sovražim, ko sem v letalu in se zbudim zraven plastenke vode, ki stoji pred mano. In si mislim, oh, super, zdaj moram biti pa jaz odgovoren za to plastenko vode." Precej pogosto ga slišimo reči: "Še vedno mislim, da sem najsijajnejši in najboljši." in "Rep je novi rokenrol. Mi smo rok zvezde … In jaz sem največja od njih." Nepozabna ostaja: "Obisk mojih možganov je, kot da bi obiskal tovarno Hermès. To usnje je pristno!" Enega svojih albumov je pohvalil z besedami: "To ni album leta. To je album življenja." In še: "Ko si absolutno najboljši v tem, kar počneš, postaneš najbolj osovražen."
Oktobra 2018 je javno obljubil, da se ne bo več politično udejstvoval. "Ugotovil sem, da sem bil izkoriščen za širjenje sporočil, v katera ne verjamem. Oddaljujem se od politike in se povsem osredotočam na kreativnost," je zapisal na twitterju. Njegova žena je maja istega leta obiskala Donalda Trumpa in ga prosila za pomilostitev takrat 62-letne matere, babice in prababice Alice Marie Johnson, ki je bila leta 1996 obsojena na dosmrtni zapor zaradi trgovanja z mamili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta