Kolumna Svetlane Slapšak: Soljena pamet

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
17.09.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters
Izraz je "prevod" enega od mnogih anglojanšizmov (to salt mind), okornih angleških formulacij Janeza Janše, ki svojega šolskega znanja angleščine nikoli ni nadgradil in tudi lektorju ni dal možnosti, da bi prikril njegovo neznanje: zadnjega smo lahko videli v tekstu sožalja ob smrti angleške kraljice (RIP in peace).

Ena od nesmiselnih formulacij je medtem postala resničnost in nedavno smo lahko opazovali, kako soljena pamet deluje: v oddaji Tema dneva na Nova24TV 9. septembra 2022 (od 3:57 minute) je poslanec Branko Grims izjavil, da je aktualna vlada "v bistvu" nelegalno prevzela oblast na volitvah. Vlada da je proti slovenstvu - podira žico na južni meji, s čemer odpira prostor za radikalni islam, ukinila je urad za demografijo, torej je "očitno" proti slovenskim otrokom, z zakonom je odmaknila trajnostno oskrbo, torej ji tudi starejši "očitno" niso v interesu. Njej da je v interesu, da "svoje" nevladne "paravojaške" organizacije, ki so ji omogočile ta nelegalni prevzem oblasti, nagradi s čim večjimi vsotami denarja.

Predsednico Klakočar Zupančič sprašujem, kako bo državni zbor reagiral na to Grimsovo resno žalitev demokratičnih institucij, denimo volitev, vlade, nevladnih organizacij, državnega zbora, ki je po njem nelegalno izvoljen in je torej tudi njegovo poslansko mesto nelegalno.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta