Sijajno, Adele se ločuje!

Denis Živčec Denis Živčec
04.05.2019 04:59

Pevka Adele se je ločila od svojega moža, poslovneža in filantropa Simona Koneckega. To najbrž pomeni, da nas čaka še en vrhunski album. Roko na srce, najraje jo imamo, ko je globoko nesrečna in nezadovoljna sama s seboj. Bivša zakonca obljubljata, da bosta še naprej predano skrbela za svojega sina. Želita pa, kot vedno, ohraniti zasebnost in razveze ne bosta komentirala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Tridesetletna britanska superzvezdnica se je s Koneckim skrivaj poročila leta 2016, štiri leta po tem, ko je rodila sina Angela. Večkrat nagrajena pevka je zaslovela z albumi 19, 21 in 25. Njene najpogosteje predvajane skladbe so Hello, Skyfall in Someone Like You. Vse rekorde je podrl njen tretji album, 25, ki je postal najbolje prodajani album leta 2015. V prvem tednu so prodali kar 800.000 izvodov.
Že res, da se zadnje čase o njej govori manj, a je na zadnjem desetletju pustila močan pečat. Morda, kar se glasbenikov tiče, celo najmočnejšega. Debelušna Britanka z nekoliko preveč volumna v laseh, nekoliko preveč maskare na trepalnicah in ravno pravo mero depresije, da se lahko z njo poistoveti vsako dekle ali čustveno zmeden fant, ki v nedogled preboleva razpadlo zvezo. Adele ve, kako je, ko dobiš košarico in zraven še vsesplošno osovraženi zimzeleni stavek: "Nikar ne krivi sebe. Problem je v meni."

​In vendarle ni našla pravega

Adeline balade so kot ustvarjene za zamorjene večere, ko po krepkih dveh urah tolažilnega preobjedanja in tarnanja v telefon svoji zdolgočaseni najboljši prijateljici že petstotič analiziraš, zakaj je tistega dne šlo vse po zlu. Prijateljica odloži slušalko, ti v usta stlačiš še zadnji kos toplega sendviča, nato pa iz zvočnikov zazveni Adelina kot pelin grenka Someone Like You (Nekdo kot ti), v kateri s svojim prepoznavnim, nekoliko peskastim glasom poje o tem, kako mu želi vse najboljše, čeprav je slišala, da se je ustalil z drugo, ki mu očitno daje vse tisto, česar mu ona ni mogla ali znala. Da je fatalizem še večji, pevka v refrenu doda: "Ne skrbi, bom že našla nekoga, ki je takšen kot ti." In očitno ga ni.

Epa

Zaprla podjetje, ki je ustvarilo milijone

Ortodoksni ljubitelji njenega ustvarjanja so se pevki postavili v bran, češ da ni nič nenavadnega, da nekdanje zveze ne preboliš čez noč. Morda je sploh nikoli ne. No, a ni bilo prav vsakdanje, da je ženska, ki si je ustvarila družino, tudi prvo pesem z novega albuma posvetila bivšemu. Po drugi strani pa gre očitkom, da pevka slogovno in vsebinsko stagnira, dodati vprašanje, ali bi si sploh želeli drugačno Adele. Ostala je znotraj meja tistega, v čemer se najbolje znajde. V samo enem tednu so Hello prodali več kot 1,1-milijonkrat. S tem je porušila rekord, ki ga je s skladbo Right Around leta 2009 postavil Flo Rida. Številka je bila takrat precej nižja, "le" 636.000.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta