3 večerni rituali, s pomočjo katerih boste hitreje zaspali

L. P. L.
07.05.2019 06:17

Če ste imeli stresen in naporen dan, vam bodo do mirnega in kvalitetnejšega spanca pomagali trije sprostitveni nasveti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S pomočjo treh večernih ritualov boste spali bolje.
Profimedia

Vsakodnevno sedenje, gledanje v računalniški zaslon in pomanjkanje aktivnosti ne vplivajo dobro na naše zdravje. Prenatrpan urnik, hitenje, pomanjkanje prostega časa prinaša še dodatni stres za naše telo in lahko se zgodi, da smo zvečer, ko ležemo v posteljo, preveč utrujeni, da bi se lahko umirili in zaspali.
S tremi enostavnimi nasveti, ki naj postanejo vaš večerni ritual, bo spanec kvalitetnejši, umirili se boste in odpravili stres.

Masirajte obraz

Modra svetloba, ki jo oddajata vaš mobilni telefon in računalnik, lahko negativno vpliva na spanec, povzroča zdravstvene težave, piše v strokovnem članku Harvard Medical School. Poleg tega pa modra svetloba povzroča še hitrejše staranje kože in gube.
Da bi se ognili prehitremu staranju kože, si vsak večer na obraz nanesite kvalitetno kremo, ki vrača  koži elastičnost in gladi gube. Z nežnimi krožnimi gibi jo masirajte nekaj minut.
Izvedete lahko tudi masažo obraza. Najprej eno minuto drgnite dlani eno ob drugo. Ko začutite toploto, dlani položite na obraz, počakajte trenutek, nato pa pričnite nežno in s krožnimi gibi masirati obraz. Občutili boste olajšanje in sprostitev.

Če ste utrujeni od naporne službe, se zvečer sprostite.
Profimedia

Vaje za oči

Proti koncu dneva so naše oči utrujene. Študija, objavljena v časopisu International Journal of Health Sciences, je pokazala, da 70 odstotkov ljudi, ki so vsakodnevno izpostavljeni gledanju v ekran računalnika, občuti težave z očmi in so bolj dovzetni za očesne bolezni.
Če boste zvečer nekaj minut posvetili vajam za oči, lahko le preprečite zamegljen vid, glavobol, suhost in napetost v očeh. Nekaj preprostih vaj lahko izvajate vsak večer.
Osredotočite se na palec: Dvignite palec desne roke vzporedno z očmi. Počasi ga približajte očem, nato pa počasi oddaljujte kolikor je mogoče. Ves čas bodite osredotočeni na palec. Ponovite nekajkrat.
Pogled v daljavo: Držite palec v višini oči, približno dvajset centimetrov stran od obraza. Osredotočite se nanj in ga glejte 15 sekund. Nato se osredotočite na neko točko v daljavi in jo glejte 15 minut. Potem se spet osredotočite na palec. Vajo nekajkrat ponovite.
V mislih rišite osmice: Zaprite oči in si predstavljajte veliko osmico. Krožite z očmi tako, kot bi risali takšno osmico. Ponovite nekajkrat.

Vadba joge pripomore k boljšemu spancu.
Profimedia

Vadite jogo

V National Sleep Foundationu pojasnjujejo, da ljudje, ki redno vadijo jogo, spijo kvalitetnejše, so hitreje naspani, zvečer lažje zaspijo in so polni energije. Joga je primerna za vse generacije. Dokazano je, da zmanjšuje stres, sprošča, pomaga raztezati telo, prekrvavi možgane in pljuča, izboljšuje imunski sistem.
Izberite tiste jogijske vaje, ki vam najbolj ustrezajo in se zvečer vsaj deset minut posvetite vadbi. Pomembno je, da jogo izvajate pravilno, če ste začetnik, poiščite v vašem kraju društvo, ki organizira skupinsko vadbo joge. Ko se boste naučili pravilnega izvajanja, ki vključuje pravilno dihanje in vaje, lahko te izvajate tudi sami. Z jogo začnite in zaključite dan.
{embed_youtube}https://youtu.be/v7AYKMP6rOE{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta