Abrahamovka na vrhu sveta

Denis Živčec Denis Živčec
27.04.2020 18:16

Petdeset let je v najožjem krogu v Beli hiši praznovala tiha, a lepa prva dama, ki vstaja ob 5.30 in že leta spi v svoji spalnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kako velika zabava bi bila v nedeljo v Beli hiši, če bi bilo vse po starem! Pa ni, a najbrž je to niti ni tako zelo motilo. Zdi se, da ji zadnja leta prija predvsem mir. Melania Trump, prva dama Združenih držav Amerike in z naskokom najbolj ambiciozno poročena Slovenka, je 26. aprila postala abrahamovka. Spomini na mladost v Jugoslaviji bledijo iz dneva v dan, življenje na vrhu sveta pa je najbrž manj mehko, kot je pričakovala, a nekako je lepi Sevničanki skozi možev mandat uspelo, da je postala najbolj priljubljena članica ameriške predsedniške družine. Za kar je včasih dovolj že molk. Moževega protikoronskega nasveta z vbrizgavanjem razkužila v žile očitno ni upoštevala, ameriški mediji pa so se ob življenjskem jubileju razpisali o tem, kako je videti običajen dan žene Donalda Trumpa.

Že govori angleško?

Za razliko od predhodnic se je Melania odločila za precej manj javno življenje. S sinom Barronom se je umaknila od kontroverznih besed in dejanj svojega moža, za mikrofon stopi le takrat, ko se ji to zdi resnično potrebno. Ne vemo, ali je njena drža v ozadju le republikansko stališče, posledica nezainteresiranosti ali plašnosti. Morda tudi zaradi jezika. Če smo se sprva spraševali, ali Melania še govori slovensko, se je kak zlobnež ob njenih prvih javnih govorih vprašal, ali Melania morda že govori angleško. Svoj kanal je našla na družbenih omrežjih, predvsem na twitterju in instagramu, kjer z državljani komunicira iz karantene. Ljudem je običajno všeč, ko na svoj način pokaže, da se z možem ne strinja. Kot takrat, ko je on javno naznanil, da noče nositi zaščitne maske, ona pa je takoj posnela video, v katerem je Američane ozaveščala o tem, kako pomembno je v času pandemije masko nositi. Velja za eno najbolj atraktivnih prvih dam v zgodovini, modno ikono in gorečo nasprotnico spletnega žaljenja in nadlegovanja. Da ne vpliva na nič, pravijo nekateri, drugi pa, da je prav ona suspenzor, ki blaži Trumpov težko ukrotljivi značaj.

Profimedia
Znameniti nasmeh
Profimedia

Tudi starši v ZDA

Abrahama je pričakala v ožjem družinskem krogu v Beli hiši. Skoraj zagotovo sta ob njej bila tudi starša Viktor in Amalija Knavs, ki se tu in tam, kljub ameriškemu državljanstvu, neopazno še vedno vrneta v Sevnico. Melania se je rodila 26. aprila 1970 v Novem mestu kot Melanija Knavs. Odraščala je v Sevnici, kasneje pa se je preselila v Ljubljano. Kmalu je zagnala modno kariero in se že pri okoli 20 letih preselila v ZDA. Tu je leta 1998 tudi spoznala svojega moža. Čestitko ob rojstnem dnevu ji je preko twitterja poslalo tudi slovensko veleposlaništvo v Washingtonu. "Verjamemo, da si bo še naprej prizadevala za dobro otrok," so med drugim zapisali. Ob jubileju ji lahko Američani preko posebne spletne strani pošljejo čestitko. So pa pri reviji Atlantic opozorili, da je to stran, ki je nastala v okviru kampanje za Trumpa, ki si želi osvojiti drugi mandat na čelu ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta