Apple predstavil nove iPhone 11, iWatch pete generacije in druge novosti

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.09.2019 19:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
iPhone 11 Pro
Reuters

Apple je v Steve Jobs Theatru v Cuperinu predstavil jesenske novosti. Težko pričakovani novi iPhone nazadnje. Najzmogljivejši novi pametni mobilnik ameriškega proizvajalca je iPhone 11 Pro, ki bo na voljo v dveh velikostih: s 5,8-palčnim in 6,5-palčnim (Pro Max) zaslonom. Gre za naslednjika modelov iPhone XS in iPhone XS Max, le da imata mobilnika 11. generacije dodatno, tretjo kamero. Vse tri kamere omogočajo snemanje videa z ločljivostjo 4K pri 60 okvirjih na sekundo, imajo 12 milijonov točk, uporabnik pa lahko izbira med ultra širokim kotom (0,5 kratni zum), širokim kotom in tele objektivom z 2-kratnim zumom.
Posebnost je tudi možnost snemanja videa z dvema kamerama hkrati, mogoče je prav tako kombinirati ultra široko kamero s prednjo kamero.

EPA
Novi iPhone 11 poganja A13 Bionic.
Reuters
EPA
EPA
Peta generacija Apple Watch bo imela zaslon, ki bo zmeraj vključen. 
EPA

Sedma generacija iPada

Zaenkrat je znano, da prihajata novi iPad in novi iPadOS. Operacijski sistem za applov tablični računalnik. Greg Jozwiak je na odru povedal, da je 9,7 palčni iPad med uporabniki najbolj priljubljen, saj ga izbere kar 60 odstotkov kupcev, ki se prvič odločajo za tablični računalnik ameriškega proizvajalca. 
Nova, sedma generacija iPada bo imela diagonalo Retina zaslona 10,2 palca, Smart Connector omogoča priključitev standardne tipkovnice, A10 Fusion čip pa je 2x hitrejši od zmogljivega osebnega računalnika. Ohišje je izdelano iz aluminija, ki ga je mogoče 100-odstotno reciklirati. Osnovna različica bo stala 329 dolarjev, na voljo pa bo 30. septembra.        

Greg Joswiak in v ozadju novi iPad sedme generacije.
EPA
Tim Cook
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta