Domačini imajo dovolj: Influencerji stojijo pred njihovimi vrati, nosijo šotore, fotografirajo ...

A.L.
24.04.2019 13:14

Londonski predel je postal priljubljen med influencerji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sloviti londonski predel Notting Hill že leta velja za eno najbolj priljubljenih destinacij za fotografiranje. Pravi razcvet in dodatno slavo pa je Notting Hill dosegel z Instagramom in njegovimi uporabniki, ki na vsak način želijo sledilcem pokazati, da so obiskali sloviti predel, v katerem sta pred dvajsetimi leti Hugh Grant in Julia Roberts posnela sloviti film.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bu_1yvSFOxs/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwnKPHnn4SD/{/instagram}
Če so turisti navdušeni nad vrstnimi hišami v pastelnih barvah, pa so nekoliko bolj nejevoljni domačini. Prebivalci Notting Hilla namreč tarnajo, da je situacija v njihovem predelu vse hujša. Kot opisujejo, je njihova idilična soseska uničena, izgubila naj bi ves čar. Ulice so se spremenile v fotografske studie za "instagram turiste", ki s svojim poziranjem motijo lokalne prebivalce. 
21-letna Daphne Lamirel, prebivalka Notting Hilla, je medijem dejala, da je bilo fotografiranje za Instagram sprva ljubko, sedaj pa se je sprevrglo v norost. Posebej velik porast obsedenega snemanja fotografij na tej lokaciji opaža v zadnjih šestih mesecih. "Stene so tanke, zato jih lahko slišimo, kako se med fotografiranjem zabavajo. Opazujem jih iz dnevne sobe," je dodala. "Med vikendi so tam vsaj štiri skupine ljudi, ki se fotografirajo hkrati. Čudno je, tega nisem navajena."
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bwor82mg61Y/{/instagram}
Podobno pripoveduje tudi Olivia Lamb, ki prav tako stanuje v tem predelu Londona. "Na vaš prag se bodo z več različnimi modnimi kombinacijami postavili za več ur. Ko ljudje pridejo iz svojih stanovanj, turisti ne vidijo potrebe, da bi se prebivalcem umaknili. Že večkrat sem na Instagramu zasledila fotografijo našega vhoda."
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bhnx0FuHVLD/?utm_source=ig_embed{/instagram}
Blogerka Camilla Lovell je tako denimo s seboj prinesla kar šotor, v katerem se je preoblačila, zraven pa pripeljala še profesionalnega fotografa, s katerim sta posnela fotografije za njen Instagram profil. Lovellova je medijem zaupala, da niso samo hiše tiste, ki so tako priljubljene v Notting Hillu. Tam naj bi namreč bilo tudi veliko kavarn, ki so s svojim dekorjem primerne za Instagram fotografije. Druga blogerka dodaja, da ji je v Notting Hillu všeč predvsem barva hiš, ki poudarijo barvo oblačil na fotografijah.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BmPWO08nft8/?utm_source=ig_embed{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BwnZqxHAEzD/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta