(FOTO) Ste jo že opazili? Ruska jahta, ki jo lahko pogosto vidite na Jadranu, a se o njej ne sme govoriti

Miha Raičevič
06.09.2021 11:52
"Videti je kot gusarska ladja iz prihodnosti." In: "Še nikoli nisem videl, česa takega." To sta le dva izmed številnih komentarjev dopustnikov, ki so na hrvaški obali zagledali nenavadno jahto enega najbogatejših Rusov na svetu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jahta A ruskega milijarderja
Profimedia

Gre za megaluksuzno jahto v lasti ruskega milijarderja Andreja Meljničenka, ki privablja poglede, kamor koli pripluje, a ljudje lahko vidijo le neobičajno zunanjost te ladje.

Profimedia

Dolga je 142 metrov, potniki imajo na razpolago osem palub, nenavadni ukrivljeni jambori pa so visoki kar 100 metrov. Vredna naj bi bila okoli 400 milijonov dolarjev, pogosto pa jo je mogoče videti tudi na Jadranu. Nedavno so jo tako lahko občudovali v Splitu. 

Profimedia

Kakšna pa je notranjost? Videli so jo le redki izbranci, njim pa je prepovedano, da bi o tem javno govorili. 

Delček notranjosti je objavil britanski tabloid Sun, ko je jahta plula po Balearskih otokih. Okna, odporna na bombe in eksplozije, transparentno dno, skozi katerega je mogoče občudovati morski svet, bazen in telovadnica ter dragoceni materiali naj bi krasili to lepotico, imenovano jahta A.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta