Lindsey Vonn noče na dunajski Operni ples

Denis Živčec Denis Živčec
05.02.2020 15:28

Najbolj bleščeča noč v evropskem družabnem letu prinaša prvi istospolni plesni par in milijonarja, ki mu je slavna smučarka dala košarico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsako leto skoraj enako, a letos morda nekoliko drugače.
Reuters

Spet se bliža ples vseh plesov. Opernball, najbolj bleščeča noč v evropskem družabnem letu. Letos očitno z nekaj istospolnega pridiha in tradicionalne drame okoli avstrijskega gradbenega barona Richarda Lugnerja, ki vsako leto na široko odpre denarnico in si plača kakšno zvezdniško spremljevalko, ki se nato z njim fotogenično nasmiha v najdražji loži v dunajski operni hiši.
Ponosno je najbolj legendarni gost Opernega plesa, ki v avstrijski prestolnici poteka zadnji četrtek pred pustom, na tiskovni konferenci naznanil, da bo njegova letošnja gostja ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn. A ta je milijonarskega lastnika nakupovalnega središča Lugner City spravila v hudo zagato, ko je dva dni kasneje po twitterju sporočila, da se plesa ne bo udeležila. Sedeminosemdesetletnik zdaj intenzivno išče novo zvezdnico. Njegova trenutna partnerica Katrin "Zebra" Karrer je za časopis Heute dejala, da je Lugner na koncu z živci, sama pa mu je svetovala, naj se cirkusu s plesom letos odpove. Razlog spora naj bi bilo število sedežev. Vonnova naj bi bila namreč želela v ložo, za katero Lugner za en večer odšteje okoli 23.000 evrov, pripeljati več spremljevalcev, kot je bilo dogovorjeno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta