Lokalna drag kraljica Vera Vulva v Mariboru pogreša LGBTQ+ klub

D.Ži
27.06.2020 13:35

Mariborčanka bo jutri nastopila v drag šovu, ki je združil nastopajoče na območju nekdanje Jugoslavije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčanka Vera Vulva na avtobusni postaji v Ljubljani.
Tim Topič

"Kljub kratki zgodovini kraljic in kraljev preobleke pri nas, je Dragoslavia izjemna priložnost za vse samosvoje umetnike, ki se skrivajo po ozemlju nekdanje Jugoslavije. V Mariboru, od koder prihajam, pogrešamo LGBTQ+ klub, saj je zgolj en tovrstni prostor v Sloveniji premalo. Na nek način smo v štajerski prestolnici pionirke, saj se ne spomnim, da bi kdaj videla še katero drugo drag kraljico, ki bi se sprehajala po parku ali posedala na kavici v centru mesta," je povedala Mariborčanka Vera Vulva, drag kraljica, performerka in članica prve mariborske drag queen hiše Haus of Vulva. 
Dragoslavia je ime spletnega drag queen šova, ki se v živo prenaša prek portala Twitch TV in združuje drag kraljice z vseh držav območja nekdanje Jugoslavije. Osnovna ideja se je porodila kot odgovor na ukrepe za zajezitev epidemije novega koronavirusa, ki so nekdanjo skupno državo zaprli v karanteno. "Ustvarile smo prostor, kjer se lahko regionalne kraljice umetniško izražajo in se srečujejo z drugimi kraljicami iz različnih, vendar podobnih držav," so organizatorke zapisale v sporočilu za javnost in dodale, da prinašajo sporočilo sestrstva in enotnosti. 

Tim Topič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta