Moški toži japonsko vlado, ker mu ta noče izdati dolgoročnega vizuma in ga tako ločuje od moža

D.Ži
13.09.2019 14:21

Japonski zakoni s področja LGBTQ+ pravic so sicer za azijske razmere še kar liberalni, a ustava tam še zmeraj zakon definira izključno kot heteroseksualno zvezo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ameriški državljan, ki mu niso odobrili dolgoročnega vizuma, ki bi mu omogočil, da bi videl svojega moža na Japonskem, toži vlado in trdi, da mu onemogočajo družinsko življenje.
Andrew High, ki je svojega japonskega moža pred petnajstimi leti spoznal v ZDA in se z njim leta 2015 tudi poročil, je vložil tožbo proti japonski vladi. Zahteva točno takšen dolgoročni vizum, ki ga v tej državi izdajajo heteroseksualnim parom.  Japonski zakoni namreč omogočajo heteroseksualnim tujcem poročenim z japonskimi državljani dolgoročno bivalno dovoljenje. Vizum lahko uredijo ob prihodu v državo. Ugodnost pa ne velja za istospolne zakonske zveze, čeprav 24 japonskih mest izdaja potrdila, ki priznavajo istospolne zakonske zveze. Japonska ostaja globoko konservativna, njihova ustava namreč navaja, da je zakon možen le med moškim in žensko. 

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta