Ogorčeni sladoledar: Influencerji prosijo za zastonj sladoled, zanje odslej dvakratna cena

A.L.
05.07.2019 11:16

"Vse skupaj je malce ironično. Sam se posmehujem vplivnežem, hkrati pa s tem tudi sam vplivam na druge."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Vugrinec

Britanski The Guardian objavlja zgodbo Joa Nicchija, ki se ukvarja z ulično prodajo sladoleda. Mali podjetniki naj bi namreč bili že pošteno utrujeni od samooklicanih influencerjev, ki nenehno prosijo za brezplačne stvari, v zameno pa izdelek objavijo na Instagramu. Po besedah Nicchija se vsaj enkrat tedensko zgodi, da ga influencerji prosijo za brezplačen sladoled. "Prosijo tudi za več sladoledov, ampak tega ne zdržim več," je potarnal in dodal, da mu vplivneži pošiljajo cela sporočila s tovrstnimi prošnjami, sam pa jim najraje odgovori: "Raje bi počitnice v Severni Koreji."
{twitter}https://twitter.com/TimeOutNewYork/status/1146528137737621506{/twitter}
Po poročanju The Guardiana je sladoledar Joe Nicchi minuli teden dobil prošnjo, ali lahko brezplačno pripravi zabavo za 300 ljudi. "Plačilo" bi bilo izpostavljanje njegovega imena na družbenih omrežjih. "Ne vem, kaj razmišljajo ti ljudje, ampak kako naj preživim brez plačila?"

"Ne zanima me, ali ste influencer in koliko sledilcev imate"

Influencerjev, ki bi vse imeli zastonj, ima dovolj, zato se je odločil za poseben ukrep. "Influencerji morajo plačati dvakrat več," je napisal na svoj tovornjak, v katerem v Los Angelesu prodaja sladoled. "Ne zanima me, ali ste influencer in koliko sledilcev imate. Nikoli ne boste prejeli brezplačnega sladoleda v zameno za promocijo na družbenih omrežjih. Sladoled za vse stane 4 dolarje. Za vse vplivneže pa osem." Nicchi si je omislil celo posebno oznako #influencersaregross, s katero se jim na nek način posmehuje. "Vse skupaj je malce ironično. Sam se posmehujem vplivnežem, hkrati pa s tem tudi sam vplivam na druge," je dejal mladi sladoledar, ki je v mestu angelov zaslovel leta 2014, ko je prejel nagrado za najboljši losangeleški tovornjak s hrano.
{twitter}https://twitter.com/lasmananaskiss/status/1147023303984500736{/twitter}
Joa Nicchi ima na Instagramu 5.000 sledilcev, zaradi česar ga mlajše generacije sprašujejo, ali je zaskrbljen zaradi majhnega števila sledilcev. Kot pravi, vsakemu pove, da zanj to zares ni pomembno. "Na moj sladoled čakajo cele vrste ljudi. Če jutri Instagram propade, bom jaz še vedno obstajal." Sam vplivneže poziva, naj se držijo čim bolj stran od njegovih sladoledov.  

Brezplačno fotografiranje poroke

Sicer pa se vplivneži s prošnjami ne lotevajo le sladoledarja, ampak tudi drugih ljudi, ki opravljajo različne poklice. Tako sta denimo, Lowe in Laura Dunning, ki sta v Veliki Britaniji ustanovila svoje podjetje Betrothed & Co, nedavno prejela sporočilo menedžerja ene od influencerk, ki ju je prosil, da brezplačno fotografirata celotno poroko in iz tega naredita uro dolg posnetek. V zameno bi influencerka s 55.000 sledilci ponudila brezplačno promocijo njunega dela na svojih družbenih omrežjih. Fotografa sta bila nad takšno ponudbo ogorčena, kot pravita, ljudje podcenjujejo njuno delo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta