Ste opazili? Z znamenito sliko Charlesa in Diane je nekaj zelo narobe

D.Ži
27.03.2019 10:47

Mar nista bila približno iste višine?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Miniti je moralo kar 36 let, dve polnoletnosti, da so Britanci ugotovili, da z legendarno poštno znamko, ki sta jo leta 1981 krasila princesa Diana in princ Charles, nekaj ni v redu.
Osnova za znamko je bila fotografija prinčevskega para, ki jo je, v skladu s tradicionalno politiko kraljeve družine, avtor obdelal tako, da je prikazal princesino krhkost, nežnost, morda celo podrejenost princu. Gre za klasični romantizirani ideal zaljubljenega para z vrha hierarhije - mladoporočenca v čutnem objemu. On za njo. Jasno, saj je od nje bil višji skoraj za glavo. Ampak ... je bil res? Mar nista Diana in Charles bila skoraj iste višine? Na znamki se zdi, kot da je Diana od njega krepko nižja.
Ne gre za edino tovrstno manifestacijo konservativne ideje, da so moški stabilnejši in v srečnem zakonu dominantnejši od žensk. Smešno in nesmiselno, se zdaj čudijo uporabniki Twitterja.
{twitter}https://twitter.com/familyunequal/status/842188415068172288{/twitter}
Charles in Diana sta oba bila visoka 178 centimetrov, na uradnih fotografijah pa je on pogosto stal kakšno stopnico ali dve nad soprogo. Princesa zato skoraj nikoli ni nosila visokih pet, saj je vedela, kako občutljiva tema je višina za njenega moža,  v času zakona je pogosto nosila balerinke. Petke je, kot simbol nove svobode, začela nositi šele po ločitvi.
{twitter}https://twitter.com/familyunequal/status/842914584218492928{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta