Super jahta za super bogate

ZUR
26.07.2021 16:23
Somnio, kot se plovilo imenuje, bo v dolžino meril neverjetnih 222 metrov, stal bo pol milijarde dolarjev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plavajoči raj za bogataše, ki ne želijo predolgo ostati na enem mestu Foto: Winch Design
Winch Design

Naslov največje super jahte na svetu utegne kmalu prevzeti nova ladja, ki je tako velika, da jo celo primerjajo s potniškimi križarkami. Somnio, kot se plovilo imenuje, bo v dolžino meril neverjetnih 222 metrov, kar je 40 metrov več od jahte Azzam v lasti kraljeve družine iz Abu Dabija, ki se trenutno ponaša s prestižnim nazivom največje jahte. Beseda somnio prihaja iz latinščine in pomeni sanjati. Zasnova ladje je plod sodelovanja podjetja Winch Design iz Londona in švedskega Tillberg Designa, zgradili pa jo bodo v norveški ladjedelnici Vard. Cena projekta bo okoli 500 milijonov evrov.{infobox-quote_full}166374{/infobox-quote_full}

Gre pravzaprav za rezidenčno jahto, torej bo vseh 39 stanovanj, razporejenih po šestih nadstropjih, naprodaj bogatim kupcem, ki ne želijo predolgo ostati na enem mestu. Seveda pa ne bo mogel stanovanja kupiti kar vsak, temveč bo moral potencialni kupec najprej prejeti vabilo oziroma priporočilo enega izmed obstoječih lastnikov, nato pa bo moral odšteti najmanj devet milijonov evrov, kolikor stane najcenejši dom na luksuzni ladji. Kot kaže, vlagatelji ne bodo imeli prevelikih težav z iskanjem strank, saj so po poročanju ameriške televizijske mreže CNN nekatera stanovanja že zdaj prodana.

Vsako od stanovanj bo posebej prilagojeno željam stanovalcev, vsi pa bodo lahko dostopali do fitnesa, knjižnice, notranjih in zunanjih restavracij, barov ter nočnega kluba in vinske kleti z deset tisoč steklenicami in prostorom za degustacijo, je v izjavi zapisalo podjetje Winch Design. Premožnim potnikom na super jahti bo po besedah predstavnika projekta pripadal tudi dostop do osebja, ki bo pomagalo izpolniti njihovo sleherno željo tako na morju kot na kopnem.

V družbi so sicer prepričani, da bodo stanovalcem na plovilu omogočili enako stopnjo razkošja kot v hotelu s sedmimi zvezdicami, seveda poleg vseh prednosti, ki jih prinaša življenje na jahti. Tako se bodo vsako leto skupaj odločili, katere svetovne destinacije bodo obiskali.

Pri načrtovanju ladje so imeli v mislih tudi zdravje potnikov, zato obljubljajo, da jih bodo denimo varovali pred pandemijo in drugimi nevarnostmi, obenem pa bo na krovu ekipa, ki bo zagotavljala vrhunsko zdravstveno oskrbo.

"Somnio bo edina rezidenčna super jahta na svetu. Razvita je bila v skladu z najvišjimi standardi, zato omogoča življenje, polno edinstvenih priložnosti," je v izjavi dejal soustanovitelj projekta, kapitan Erik Bredhe. Kot dodaja Bredhe, bodo kupci lahko, po zaslugi skrbno izbrane posadke, skupaj uživali v edinstvenem življenjskem slogu, ki bo vključeval neskončen seznam zanimivih destinacij in enkratnih doživetij.

Vodja projekta Carl Le Souef je soustanovitelj podjetja na področju trajnostnega razvoja Somnio Global, zato je bil eden glavnih ciljev pri oblikovanju ladje tudi okoljska trajnost. Na krovu jahte bodo zato tovorili napredno opremo, s katero bodo znanstveniki lahko preučevali morje, strokovnjaki pa bodo stanovalcem redno predstavljali najnovejše izsledke svojih raziskav in jih obveščali o najbolj perečih okoljskih problemih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta