(TOTI LIST) Šest let nepozabnih izkušenj: Če bo treba, Janković in Janša skupaj v Trenti

Šoris B. Tefanec
16.12.2019 10:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Boris Štefanec zatrjuje, da se je v šestih letih spremenil. Da je to povsem res, dokazujeta naši fotografiji iz leta 2014 in 2019. 
Robert Balen

Strah pred Borisom

Prijav korupcijskih dejanj je vse manj, kar želijo Štefanečevi nasprotniki, zlasti tisti iz civilne družbe, ki jih dobro plačuje George Soros, seveda predstaviti kot pomanjkanje zaupanja javnosti, ne razmišljajo pa o tem (ali ne smejo?), da je morda predsednik komisije že s svojo prisotnostjo v javnosti pognal strah v kosti prav vsem potencialno koruptivnim posameznikom v državi in tako iztrebil rakavo rano slovenske družbe. Znotraj kolektiva KPK je tudi vse manj sporov in obtožb, o čemer so v preteklih letih po naročilu poročali nekateri mediji, kar lahko edino pomeni, da je uspelo Štefanecu v zadnjih letih iz komisije narediti vitek, nepomemben in stroškovno zanemarljiv proračunski organ brez posameznikov, ki so ob njegovem prihodu izstopali s svojim znanjem in izkušnjami ter s tem rušili ugled tako pomembnega organa v slovenski ureditvi, kot je protikorupcijska komisija.    
Za odločitvijo, da Boris Štefanec še enkrat kandidira za predsednika KPK, pa ne stojijo zgolj njegova družina in sodelavci, kar je na tiskovni konferenci ob nedavnem mednarodnem dnevu boja proti korupciji slavnostno oznanil sam Štefanec, temveč tudi naši politični sogovorniki. V en glas napovedujejo, da ne bodo zaostrovali odnosov s predsednikom države, ki mora izpeljati postopek imenovanja predsednika KPK, če se bo odvil scenarij, ki je v tem trenutku edini logičen.

Cenijo mir v težkih časih

V koalicijskih strankah, ki jih pri tem projektu vodi poslanec SD Matjaž Han, se na primer strinjajo, da s protikorupcijsko komisijo v zadnjih letih dobro sodelujejo in da zelo cenijo mir, ki jim ga v teh težkih časih za državo, ko so pred vlado velike sistemske reforme in infrastrukturni projekti, namenja ekipa Borisa Štefaneca. Še kako se namreč zavedajo svoje odgovornosti, ki jo je pred dnevi izpostavil tudi Štefanec, da morebitna neučinkovitost "ni težava komisije, pač pa oblasti, ki je prevečkrat ne upošteva".
V SDS pozdravljajo predvsem dejstvo, da se je Slovenija s prihodom Štefaneca znebila komisije pod vodstvom škodljivih Gorana Klemenčiča in Roka Praprotnika, še posebej pa jih veseli, da lahko sedaj tudi politične stranke brez posebnih preiskav poslujejo tudi na Madžarskem in v Republiki srbski. Ob tem poudarjajo, da pri svojih odločitvah vselej gledajo v prihodnost, saj se časi, ko so se na ljubljanskih ulicah s podporo KPK zbirali protestniki in zahtevali spremembe, ne bodo smeli več ponoviti, ko spet prevzamejo oblast v državi.    
Čeprav jih v parlamentu ni, so se pred dnevi oglasili tudi v Pozitivni Sloveniji. Kot so sporočili, ne skrivajo, da bodo naredili vse, da se Štefanec, tudi kot njihov nekdanji član, obdrži na svojem položaju, pri čemer omenjajo celo posebno kampanjo. "Če bo treba, se bo naš predsednik stranke Zoran Janković s prvakom SDS Janezom Janšo objel pred televizijskimi kamerami v Trenti," smo neuradno še slišali v štabu zunajparlamentarne stranke, kjer se še kako dobro zavedajo, da je marec, ko se Štefanecu izteče mandat, pred vrati.

Pozitivne novice iz palače

No, pozitivne novice medtem na srečo prihajajo tudi iz urada predsednika države Boruta Pahorja, ki je sicer ob nedavnem mednarodnem dnevu boja proti korupciji vnovič pozval k prijavam na javni poziv za zbiranje kandidatur za predsednika KPK. Pahor naj bi bil po naših informacijah v svoji pisarni pred dnevi z vso resnostjo že prebiral dokumentacijo, s katero ga je nekdanji sekretar občinskega komiteja Zveze komunistov Boris Štefanec prepričal že pred šestimi leti. Prazne rubrike "drugi jeziki, komunikacijske in organizacijsko-vodstvene kompetence" v priloženem življenjepisu in vizija delovanja KPK v pičlih 1394 znakih (s presledki) oziroma na dveh tretjinah z običajno gostoto popisane strani A4 naj bi bile vse to, kar naj bi Borut Pahor pričakoval tudi od novega kandidata za predsednika KPK.
Boris, držimo pesti!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta