(VIDEO) Goli ljudje, prostitucija in poceni alkohol. Zrče so dobile resnega konkurenta

A.L.
17.04.2019 11:30

Na plaži lahko po poročanju tujih medijev turisti najdejo igralnice, restavracije in klube, ogromno pa je tam tudi prostituk, ki si prizadevajo narediti čim več prometa z britanskimi turisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Doslej je veljalo, da mladi Britanci poletne dni najraje izkoristijo na divjih zabavah v hrvaških Zrčah ali v Magalufu na Mallorci. A priljubljeni destinaciji sta, kot poroča britanski tabloid The sun, dobili resno konkurenco. Bolgarsko plažo Slanchev Bryag ali v prevodu "sončno plažo". Tisto, kar britanske turiste prepriča, naj bi bile predvsem izjemno nizke cene, ki jih ponujajo v Bolgariji, in prostitucija, ki je skoraj na vsakem koraku.

Ljudje hodijo bosi in plešejo goli

A tovrstno letovanje ni za vsakogar. Kot poroča veliko Britancev, so prizori na plaži Slanchev Bryag nekaj, kar lahko sicer ljudje vidijo le redko. Golota na javnih mestih, pretepi in drugi pijani ekscesi so tam nekaj vsakdanjega. Poročajo tudi o izjemno nizkih cenah. Pol litra piva tam stane nekaj več kot evro, dve osebi pa lahko dober obrok z buteljko vina dobita za okoli 20 evrov. Poceni naj bi bila tudi vodka - deset tekil lahko prejmete za pet evrov.
"Videl sem ljudi, ki so spali v klubih in na raznih neobičajnih mestih. Videl sem jih, kako so si zvijali gležnje, si lomili noge ali pa si noge porezali s steklom. Po ulicah namreč ves čas hodijo bosi," je za Wales Online povedal 23-letni John Wallington, ki je sezonski delavec v Slanchevem Bryagu. Kot je dejal, tam ni nič presenetljivega videti ljudi, ki povsem goli plešejo v barih, celo na šanku. 
{embed_youtube}https://youtu.be/xjsMazJpO7M{/embed_youtube}
Na plaži lahko po poročanju tujih medijev turisti najdejo igralnice, restavracije in klube, ogromno pa je tam tudi prostitutk, ki si prizadevajo narediti čim več prometa z britanskimi turisti. Kljub temu, da prostitucija v Bolgariji ni ilegalna, je obrt pogosto povezana s tamkajšnjim podzemljem, dekleta pa so žrtve trgovine z ljudmi.

Britanci morajo biti pri prostitutkah previdni

Sicer pa Britance pred oddihom v bolgarskem Slanchevem Bryagu opozorijo, da naj bodo pri navezovanju stikov s prostitutkami previdni. Pogosto se namreč zgodi, da postanejo žrtve napada ali kraje s strani lokalnih prostitutk. V klubih naj bi postavili visoke cene, v kolikor jih Britanci niso zmožni plačati, pa lahko pride tudi do nasilja.
Lani je Bolgarijo obiskalo 281.000 turistov, veliko izmed njih pa se jih je odpravilo prav v Slanchev Bryag. Bolgarska vlada se vse od leta 2017 trudi zmanjšati število turistov, ki tam povzročajo nerede, zato redno v klubih izvajajo tudi racije. A zdi se, da Britancev nič ne more odvrniti od dobre zabave.
{embed_youtube}https://youtu.be/eKA-iyJgKLw{/embed_youtube}
Sicer pa je podobno vzdušje tudi v hrvaških Zrčah. Kot piše portal Index, je tudi tam zabava na vsakem koraku, ljudje so goli, drogo je mogoče dobiti kjer koli. "Jasno, da se drogirajo. Je veliko cenejše kot pitje alkohola," je povedal britanski turist za portal Index.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta