(VIDEO) Na hrvaški obali kopalci preplašeni zaradi mečarice

K. Š., STA
17.06.2020 14:20

Kopalce v Primoštenu pri Šibeniku je konec tedna prestrašila plavut velike ribe, ki je plavala v plitvini. Najprej so pomislili, da gre za morskega psa. Kmalu so si oddahnili ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Šlo je namreč za mečarico, poročajo danes hrvaški mediji. Riba je bila dolga približno dva metra in je nekaj ur plavala ob plaži.​
"Z možem sva se kopala, in ravno ko sem stopila iz vode, je v plitvino priplavala velika riba in začela plavati naokoli," je povedala Katarina Palčić, ki je ribo tudi posnela, poroča časnik 24 sata na svoji spletni strani. Palčićeva je še povedala, da se je najprej ustrašila, saj mečarice nikoli prej ni videla. Dodala je, da je riba ob plaži plavala skoraj tri ure.
Mečarica v plitvini je presenetila tudi prebivalce tega obmorskega kraja, ki podobnih bližnjih srečanj niso vajeni.
{embed_youtube}https://youtu.be/LOuFyAY8tP0{/embed_youtube}
Mečarice je ponavadi mogoče videti na odprtem morju v srednjem in južnem Jadranu, je za zagrebški časnik povedal strokovnjak splitskega inštituta za oceanografijo Jakov Dulčić. Pojasnil je, da mečarica v Jadranu ni redka, je pa zaščitena z zakonom. "Zgodi se, da se kakšna izgubi, a zanimivo je, da je bila v tako plitvi vodi," je povedal Dulčić. Opozoril je, da je mečarica ogrožena zaradi ribolova, plastičnih odpadkov in ostankov nafte v morju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta