Zadrski taksist turistoma zaračunal vrtoglavo ceno, lastnik apartmaja jima zato zadnje noči ni zaračunal

A.L.
21.06.2019 13:18

Prvi vtis britanskih turistov je bil, da sta bila opeharjena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaški taksist je britanskima turistoma za pot od letališča v Zemuniku do Zadra zaračunal okoli 100 evrov, poročajo hrvaški mediji. Da britanskemu paru dopustovanje pri naših sosedih ne bi ostalo v slabem spominu, se je lastnik apartmaja, v katerem sta turista prebivala, odločil, da jima zadnjo noč bivanja ne zaračuna in jima s tem povrne strošek za pregrešno drag taksi.
Za hrvaško Novo TV je lastnik apartmaja dejal, da je Britanca ob prihodu vprašal, kakšen je njun prvi vtis o Hrvaški. Odgovorila sta, da se počutita opeharjena, saj jima je taksist za kratko pot zaračunal 100 evrov. Kot je dejal domačin, se mu je ob tej novici zvrtelo v glavi. "Bilo mi je tako nerodno, nisem vedel, kaj naj jima rečem ali naredim," je bil iskren. Po premisleku in nekaj nelagodnih trenutkih se je odločil, da paru zadnje noči v apartmaju ne zaračuna. "Razlog za to je predvsem ta, da si turista Zadar zapomnita kot pozitivno mesto, v katerem živijo pošteni ljudje, ki svoje poklice opravljajo profesionalno."
Lastnik zadrskega apartmaja pa ni edini, ki si želi, da bi hrvaško mesto Britancema ostalo v lepem spominu. "Javili so se neki ljudje, ki želijo turista brezplačno odpeljati do letališča."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta