Zaradi lezbičnega poljuba Belle Hadid se je Calvin Klein moral opravičiti

D.Ži
23.05.2019 11:43

Vse pogosteje se dogaja, da znamke podporo LGBT skupnosti uporabljajo za namene pospeševanja prodaje svojih izdelkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Modna znamka Calvin Klein se je morala opravičiti zaradi reklame, v kateri supermanekenka Bella Hadid poljubi digitalno robotinjo Lil Miquelo. Številne stranke in sledilci na družbenih omrežjih so jim zamerili, da promocijo LGBT skupnosti izkoriščajo za izboljšanje prodaje oblačil. Ne po naključju, bliža se namreč mesec, ko se bodo parade ponose kar vrstile, sledilci pa znamki zamerijo predvsem to, da bi lahko za snemanje oglasa najeli prave istospolnousmerjene ljudi, ne pa heteroseksualcev, ki se v zameno za plačilo poljubljajo z roboti in ali ljudmi istega spola. Da  gre zgolj za "LGBT past", ki naj bi pritegnila kupce istospolne usmerjenosti, pravijo kritiki. 
{embed_youtube}https://youtu.be/h2jdb3o2UtE{/embed_youtube}
Iz Calvina Kleina so med tem nekoliko skesani sporočili, da njihova nova kampanja "promovira svobodo izražanja različnih identitet, kar vključuje spekter različnih rodnih in spolnih identitet". "Jasno nam je, da je lahko to sprejeto kot kvirovska vaba. Kot podjetje, ki ima dolgo tradicijo podpiranj LGBTQ pravic, nimamo namena narobe predstavljati te skupnosti. Zelo nam je žal, če smo koga prizadeli," so dodali.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta