Zaradi nje bo Instagram razmislil o morebitni spremembi pravil glede objavljanja golote

Gr.G.
25.08.2020 14:57

Svoje ekipe bodo poučili v smeri boljšega razlikovanja med stiskanjem in zakrivanjem prsi, so sporočili odgovorni pri tem priljubljenem družbenem omrežju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Temnopolta manekenka za močnejše postave Nyome Nicholas-Williams, ki ima na družbenem omrežju Instagram vzdevek CurvyNyome in ji sledi več kot 53 tisoč uporabnikov, je v začetku avgusta objavila fotografijo, ki jo je Instagram umaknil in ji zagrozil z začasno blokado računa, v kolikor jo bo spet delila. Na fotografiji, ki jo je posnel fotograf Alex Cameron, Nicholas-Williamsova sedi na stolu, oblečene ima kolesarske hlače, zgoraj pa je gola, a si prsi zakriva z rokami. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/CD9Ffeag9nr/{/instagram}
Omenjena fotografija naj bi kršila določila golote, česar vplivnica ne razume. "Zakaj je moje telo zmeraj cenzurirano?" se sprašuje in dodaja, da je utrujena, ker se to vedno dogaja temnopoltim ženskam z "velikimi" telesi. "Delim svojo umetnost in skušam kot normalne prikazati vse tipe človeškega telesa," razmišljanje Nyome povzema The Independent. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/CEPWpsAApNm/{/instagram}
Nicholas-Williamsova je bila, kot kaže, dovolj glasna pri svojih željah po vnovični objavi "spornih" fotografij na družbenih mrežah, da je sprožila peticijo, v kateri pozivajo k "ustavitvi cenzuriranja močnejših črnih žensk". V manj kot mesecu dni se je pod njo podpisalo 15.000 ljudi. Pred nekaj dnevi pa je Nyome sporočila, da je Instagram začel razmišljati o tem, kako v prihodnje ravnati ob objavi fotografij s pol golimi telesi. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/CEHuiYNgH4M/{/instagram}
Kot so vplivnici sporočili odgovorni za vsebine na omrežju Instagram, so njihova pravila prilagojena za zagotavljanje primernosti vsebin za uporabnike, mlajše od 13 let. Hkrati pa želijo različnim osebnostim in globalni skupnosti omogočiti, da se izražajo. "Ne dovolimo stiskanja prsi, saj je to pogosto povezano s pornografskimi vsebinami. Vemo pa, da smo že naredili napake, kako to v praksi prepoznati," so pojasnili. Instagram bo tako svoje ekipe poučil v smeri boljšega razlikovanja med stiskanjem in zakrivanjem prsi. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/CDmXtKsAfKZ/{/instagram}
Je pa Nyome zaradi nastale situacije v zadnjih dveh tednih pridobila kar 15-tisoč sledilcev, Instagram pa ji je tudi potrdil račun, k čemur si je prizadevala več mesecev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta