5 najboljših sadežev, ki topijo odvečne maščobe

L. P. L.
03.07.2019 10:32

Če želite shujšati ali pa preprečiti, da bi se začeli nabirati odvečni kilogrami, potem na svoj jedilnik dodajte teh pet super sadežev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsak dan posezite po sadju.
Profimedia

Sadje je zdravo, to je vsem dobro znano. Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da čim pogosteje posežemo po njem. Z njim si urejamo prebavo in odpravljamo zaprtost, izboljšamo tudi počutje, povrnemo energijo. Ker sadje vsebuje veliko vlaknin, je odlična izbira za vse tiste, ki bi radi shujšali ali pa obdržali zdravo telesno težo.
Preberite, katerih pet sadežev je najmočnejših v boju proti odvečnim kilogramom.

Grenivka

Grenivka vsebuje zelo malo kalorij in ima nizek glikemični indeks. Raziskave so pokazale, da če vsak dan pojemo eno grenivko ali popijemo sok ene grenivke, se maščobne obloge pričnejo topiti veliko hitreje. Grenivka uravnava tudi sladkor v krvi, skrbi za zdravo raven holesterola in preprečuje povišan krvni tlak.

Jabolko

Tudi jabolko ima zelo malo kalorij, vsebuje pa veliko vlaknin, zato je ta sadež v veliko pomoč pri hujšanju. Jabolka nasitijo, zmanjšujejo apetit in uravnavajo holesterol. Jejmo jih neolupljene, saj se ravno v olupkih nahajajo koristne snovi.

Grenivka je odlična v boju proti odvečnim kilogramom.
Profimedia

Kivi

Kivi je odličen vir vitamina C in E, vsebuje folno kislino in vlaknine. Raziskave so pokazale, da je lahko v veliko pomoč pri zdravem hujšanju. Če boste vsak dan pojedli po dva sadeža, lahko veliko hitreje shujšate in si okrepite zdravje.

Pomaranča

Tudi pomaranče vsebujejo malo kalorij, bogate so z vitaminom C in prav zato so odlične v boju z debelostjo. En sadež na dan bo naredil veliko koristnega.

Banane

Banane vsebujejo kalij, magnezij, mangan, vlaknine, vitamine A, B6, C in antioksidante. Bogate so s pektinom, ki pomaga urejati prebavo, vračajo energijo.
Kako pogosto so ti sadeži na vašem jedilniku?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta