5 zdravih prigrizkov, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti

L. P. L.
30.07.2019 06:17

Niso vsi prigrizki škodljivi. Če boste posegli po zdravih oreščkih, boste naredili veliko dobrega za svoje zdravje. Preberite, katerih pet je najbolj zdravih in zakaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oreški so lahko zdrav prigrizek
Profimedia

Oreščki vsebujejo zdrave maščobe, proteine, vlaknine, vitamine, minerale, še posebej pa vitamin E.
Raziskava pravi, da so tisti ljudje, ki vsak dan pojedo eno pest oreškov, za kar 20 odstotkov bolj varni pred boleznimi srca in pred rakom. Poleg tega so oreški dobri za zdravo linijo, krepijo spomin.
Preberite, katerih pet oreščkov je zdravih in jih lahko pojeste skupaj za eno pest vsak dan.

Mandlji

Mandlji so bogati z vitamini, znižujejo raven holesterola, ščitijo srce in ožilje, vsebujejo malo kalorij, so zelo primerni za vse, ki bi radi shujšali.
Pomagajo lajšati težave z želodčno kislino, zmanjšujejo vnetja, priporočljivi so tudi za osebe, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2.

Pistacije

Pistacije vsebujejo vitamin B, tudi veliko vlaknin. So nekoliko bolj kalorične, zato bodite pri uživanju le teh zmerni.
Pistacije znižujejo raven nevarnega in zvišujejo raven zdravega holesterola, preprečujejo bolezni srca, v zmernih količinah so tudi pomoč pri hujšanju.

Pest oreščkov na dan je dovolj.
Profimedia

Koruzna pokovka

Tudi koruzna pokovka je zdrava, če jo seveda pripravite brez dodatkov olja ali drugih nezdravih maščob. Pokovka spada med nizkokalorična živila, 30 gramov vsebuje le 122 kalorij.

Indijski oreščki

Ti so polni vitamina C, izboljšujejo razpoloženje in pomagajo, da je spanje bolj kvalitetno. Krepijo imunsko odpornost in so odlična pomoč pri hujšanju, saj dobro nasitijo.

Arašidi

Arašidi brez raznih dodatkov so polni vitaminov in mineralov, zmanjšujejo možnost za nastanek bolezni srca in ožilja, zmanjšujejo tudi možnost za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta