Enostaven trik z jabolčnim kisom, ki je pritegnil tudi zvezdnice

L. P. L.
06.05.2019 06:17

Že od nekdaj je jabolčni kis poznan po številnih zdravilnih učinkih. Pomaga pri zniževanju telesne teže, uporabimo ga lahko tudi za nego telesa. Po njem posegajo tudi znani obrazi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jabolčni kis pomaga pri hujšanju.
Profimedia

Jabolčni kis spada med najbolj zdrava naravna živila. Hipokrat ga je uporabljal v obliki zdravilnega tonika, stari Egipčani so poznali njegove pozitivne učinke na zdravje in nego telesa.
Tudi pri nas ima jabolčni kis posebno mesto med domačimi pripravki. Pred desetletji je o njem pisal priznani pater dr. Ašič, priporočal ga je vsem, ki imajo težave z neredno prebavo in prekomerno telesno težo.

Razstruplja telo

Topli dnevi so primerni tudi za razstrupljanje telesa. Če boste pospešili izločanje strupenih toksinov, se vam bo hitreje uredila prebava in lažje boste hujšali.
Potrebujete dve žlici kvalitetnega jabolčnega kisa in liter vode. Zmešajte skupaj, dodate lahko tudi med in tak napitek pijte čez dan. Če boste ob tem kakšen dan uživali samo zelenjavne in sadne pripravke, bo čiščenje telesa potekalo še hitreje. Jabolčni kis pijte deset dni.

Pomaga pri hujšanju

Za pomoč pri hujšanju boste potrebovali eno čajno žličko jabolčnega kisa in kozarec mlačne vode. Napitek pripravite in spijte zjutraj na tešče. Enak pripravek spijte tudi pol ure pred kosilom.
Takšno mešanico pijte teden do dva, nato naredite teden dni odmora in spet ponovite.

Mešanica kisa in vode na tešče uravna prebavo.
Profimedia

Vrača sijaj lasem

Jabolčni kis lahko uporabite tudi, ko si umivate lase. Zmešajte enako količino kisa in vode in mešanico razporedite po mokrih laseh, ki ste jih predhodno že umili z blagim šamponom. Masirajte nekaj minut, nato sperite s toplo vodo.

Tonik za obraz

Uporabite žličko jabolčnega kisa in žličko vode. S pomočjo kosma vate nanesite na obraz in ga očistite. Sperite z vodo.

Kopel za noge

V toplo vodo dodajte dve žlici jabolčnega kisa in v takšno kopel potopite noge za 20 minut. Nato obrišite noge do suhega z mehko brisačo. Stopala bodo lepša, trda koža bo počasi izginila, preprečili boste tudi razvoj glivic na nohtih, koža bo mehka in svilnata. Privoščite si takšno kopel za noge enkrat tedensko.

Tudi Victoria Beckham prisega na jabolčni kis.
Profimedia

Uporabljajo ga tudi zvezdnice

Številne hollywoodske zvezde posegajo po jabolčnem kisu. Victoria Beckham je v intervjuju priznala, da že vrsto let vsako jutro na tešče popije dve žlički jabolčnega kisa za boljšo prebavo in vzdrževanje vitke linije.
O zdravilnosti jabolčnega kisa in o tem, kako pozitivno deluje na zdravje, je spregovorila Jennifer Aniston, ki je znana po zdravem načinu življenja. Uporablja ga za ohranjanje vitke linije in nego kože.
Kis, razredčen v kozarcu vode, pa vsako jutro na tešče spije tudi Kourtney Kardashian.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BvuOLdWHzvz/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta