Kako uporabiti sodo bikarbono pri negi in higieni?

L. P. L.
04.06.2019 06:17

Nepogrešljiva je soda bikarbona tudi v vaši kopalniški omarici. Preizkusite nekaj uporabnih nasvetov, kako jo uporabiti pri negi in higieni, navdušeni boste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S sodo bikarbono lahko temeljito odstranite ličila in negujete kožo.
Profimedia

Piling

Če boste pomešali sodo bikarbono z vodo v razmerju ena proti tri, boste dobili odlično mešanico za piling obraza in stopal. Z njim lahko odstranite odmrlo kožo in si polepšate videz kože. Z nežnimi krožnimi gibi masirajte obraz nekaj minut, nato pa ga sperite s toplo vodo.
Stopala namočite v toplo vodo za nekaj minut. Ko se koža zmehča, naredite piling na predelih, kjer imate trdo kožo.

Za odstranjevanje ličil

Sodo bikarbono lahko uporabite pri odstranjevanju ličil. Pogosto so odstranjevalci dokaj agresivni in lahko dražijo obraz, predvsem področje okoli oči. Če boste zmešali sodo bikarbono s toplo vodo v razmerju ena proti tri, boste dobili nežen odstranjevalec ličil.

Namesto dezodoranta

Če ne marate dezodorantov, ki vsebujejo škodljive kemikalije, jih lahko zelo uspešno nadomestite s sodo bikarbono. Nekaj ščepcev sode dajte v dlan, dodajte malce vode in nanesite na čiste podpazduhe. Tudi če se zelo potite, soda bikarbona prepreči, da bi se razvil neprijeten vonj. Pazite le, da je ne nanesete na sveže obrito kožo, saj vas bo zelo pekla.

Soda bikarbona čisti zobe.
Profimedia

Za bolj bele zobe

Ščepec sode bikarbone lahko dodate na zobno pasto in si ščetkate zobe. Ti bodo bolj beli in sijoči.

Pomaga zdraviti akne

Če imate težave z aknami, potem zmešajte žličko sode bikarbone z decilitrom tople vode in si s takšno mešanico umivajte obraz. Vztrajajte nekaj dni, akne se bodo hitreje pozdravile.

Za sijoče lase

V svoj šampon dodajte žlico sode bikarbone in premešajte. Lasje bodo bolj sijoči in čisti. Soda bikarbona pa pomaga tudi pri težavah s prhljajem ali mastnimi lasmi.

Mehča zanohtnice

Če se vam kdaj naredi zanohtnica, potem veste, kako zelo lahko boli. Bolečino boste hitro omilili, če boste zanohtnico zmehčali s sodo bikarbono. Zmešajte jo s toplo vodo in potopite prst za nekaj minut v mešanico. Zanohtnica se bo zmehčala in bolečina bo izzvenela.

Soda bikarbona neguje, čisti in mehča kožo.
Profimedia

Odpravi bradavice

Če boste sodo bikarbono zmešali z enako količino limoninega soka, boste dobili mešanico, ki pomaga odpraviti bradavice. Mešanico nanesite na bradavico in ne izpirajte. Ponavljajte večkrat na dan, vse dokler se bradavica ne posuši.

Kopel za telo

Pol skodelice sode bikarbone dodajte v kopel in uživajte v njej 20 minut. Koža bo sijoča in mehka. Takšna kopel spodbuja tudi odpravljanje strupov iz telesa.

Celi pike insektov

Če vas je pičil komar, na pik nanesite ščepec sode bikarbone, ki ste ga zmešali z nekaj kapljicami vode. Pustite, da se posuši in ne izpirajte. Pripravek bo odpravil oteklino, rdečico in srbenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta