Najstnik zaradi basanja s pomfrijem in kruhom trajno izgubil vid

D.Ži
04.09.2019 12:13

Redka prehranska motnja je iz 19-letnika naredila invalida. A ta se nezdravo prehranjuje še naprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

Družina najstnika iz Bristola se je odločila z mediji deliti pretresljivo zgodbo o svojem sinu, ki je utrpel nepopravljivo izgubo vida. In to po tem, ko se je leta prehranjeval zgolj s čipsi, belim kruhom, predelanimi prigrizki in mesom, hkrati pa je tarnal o bolečinah na področju srca.
19-letnik, ki je vse življenje zelo strasten jedec nezdrave hrane, pravi, da ne prenese teksture sadja in zelenjave. Njegove obupne prehranske navade so ga pripeljale do prehranske optične nevropatije, ki se je sicer da zdraviti, a le, če jo diagnosticirajo dovolj zgodaj. V njegovem primeru so vidni živci poškodovani že tako zelo, da bo skozi življenje očitno šel slep. 
Družina priimka sicer ni hotela razkriti, mama pa je potarnala, da bo njen sin zdaj zelo težko našel delo, hkrati pa je prekinil študij informacijskih tehnologij. Pravi, da je njen sin postal težaven jedec pri sedmih letih. Jesti je začel le čips, slane prigrizke, klobase, predelano šunko in veliko belega kruha, piše The Guardian.

Arhiv
Drugače je, če ga jemo z majonezo in kečapom.
Arhiv Večera
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta