Sladkorna depilacija v domači kopalnici: Naravno in učinkovito

Petra Logar Petra Logar
21.05.2019 06:17

Poznate depilacijo s sladkorno pasto, ki si jo lahko pripravite tudi same in izvedete v domači kopalnici? Čeprav je postopek manj boleč od depilacije z voskom, pa pri nas ni zelo razširjena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Depilacijo s sladkorno pasto so ženske uporabljale že v starem Egiptu, zato nosi tudi ime arabska depilacija. Čeprav je koži bolj prijazna in manj boleča, pa ni tako pogosto v uporabi.
Temu je krivo tudi to, da domača priprava zahteva nekaj potrpežljivosti, nastane lahko namreč prava packarija, pomembne so tudi natančne količine sestavin in postopek, da depilacija opravi svoj namen.
Kozmetičarke bodo odkimale z glavo in svetovale, da se na sladkorno depilacijo odpravite v salon. Boste pa najbrž težko našle salon, ki jo opravlja.
»Sladkorne depilacije ne izvajam velikokrat, stranke se pogosteje odločajo za klasično depilacijo z voskom,« nam je povedala kozmetičarka Marjanca Božič.

Profimedia

Naravne sestavine ne povzročajo alergij

Prednosti sladkorne depilacije so v naravnih sestavinah. Pogosto imajo ženske alergično reakcijo na razne preparate za depilacijo, ki jih lahko kupite v trgovinah. Sladkorna pasta pa je narejena iz naravnih sestavin in zato koži prijazna. Po njej je koža mehka, dlačice rastejo bistveno počasneje, postanejo tanjše in redkejše.
Če se boste izdelave sladkorne paste lotile same, boste privarčevale tudi nekaj denarja, saj so sestavine poceni.

Prvi nanos sladkorne depilacije

Če se še nikoli niste lotile odstranjevanja dlačic z doma pripravljeno sladkorno pasto, si vzemite čas. Kar nekaj prakse in živcev je potrebnih, da je domače odstranjevanje dlačic uspešno. Če boste pasto shladile preveč, ne bo učinkovita, zna se celo zgoditi, da se dlačice zlomijo in korenina ostane pod kožo. Skratka, potrebujete čas in nekaj prakse.

Sestavine za sladkorno depilacijo naj bodo točno odmerjene.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta