Organizacija Zlate lisice: Gorenjci in Štajerci delovali kot ura

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.02.2020 21:11

Prvi vtisi generalnega sekretarja Srečka Vilarja tekmovanja pozitivni, Podkoren obiskalo skoraj 10.000 navijačev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Meta Hrovat je spravila na noge 5000 navijačev. 
Andrej Petelinšek

Še pred desetimi dnevi opoldne, ko so organizatorji Zlate lisice napovedali, da se ta osmič seli v Kranjsko Goro, je generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar komaj zadrževal solze. Po včerajšnji tekmi je bilo drugače, nasmejan je zapuščal ciljno areno po razglasitvi zmagovalk, v rokah je držal šopek rok, najverjetneje namenjen eni od tekmovalk, ki mu ga je v šali ob spominskem fotografiranju podal Iztok Kvas.
"Zadnji teden, od prejšnjega petka popoldne, niso bili moji najlepši dnevi v življenju. Pa ne zato, ker ne bi mogel spati ali bi imel kakšne težave, ampak zaradi organizacije dogodka je bilo pred nami še veliko obveznosti in veliko pritiska pri sprejemanju in iskanju odločitev. Že samo za začetek projekta selitve tekme, za pridobivanje soglasij na upravni enoti Jesenice. Potem smo morali ves projekt prenesti v Kranjsko Goro - od tribun do šotorov, celotne infrastrukture. Vse smo naredili z našimi dobavitelji in s pomočjo organizacijskih odborov Zlate lisice in Pokala Vitranc," je delovanje v zadnjem tednu opisal Vilar in pohvalil obe ekipi, ki da sta "delovali kot ura". Od Mednarodne smučarske zveze (FIS) je že prejel prve pohvale za organizacijo tekmovanja, saj da ne obstaja veliko smučarskih prostorov v Evropi, kjer se dva organizatorja ujameta tako dobro: "Tekmo smo izvedli v skladu z najvišjimi kriteriji in normativi FIS."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta