(POGOVOR) Robert Hrgota: Če bi vse dosegli, bi bilo kičasto!

Bojan Bauman Bojan Bauman
15.02.2022 08:00

Glavni trener slovenskih skakalcev je zadovoljen, da jim je uspelo na ekipni tekmi, ki zanj šteje največ

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Hrgota je dobil še eno potrdilo več, da kot ekipa dobro delajo.
Matevz Persin

Za glavnega trenerja slovenske skakalne ekipe Roberta Hrgoto je bila ekipna tekma nekaj posebnega, osvojena srebrna medalja pa je veliko priznanje tudi za njegovo delo. "Zelo smo veseli, da smo uspeli potrditi pričakovanja. Lastna in pričakovanja javnosti. Želiš, upaš in na koncu se izide - to je največje zadovoljstvo. V športu je običajno več razočaranj kot veselih trenutkov. Da si poleg, ko je veselo, to je nekaj vrednega. Za mene kot trenerja res največ štejejo ekipne tekme. Zame je to finale. Ko tukaj osvojimo medaljo, imamo potrdilo, da se je v naši ekipi dobro delalo; tako v A- kot v B-postavi. Letos smo res dobro sodelovali in samo želim si, da tako nadaljujemo."

Posebej vesel pa mora biti trener, ko mu uspe vrhunsko pripraviti ne le enega, pač pa štiri, pet varovancev. "Bom rekel - za to imamo zasluge trenerji. Zadaj stoji več ljudi in vsak opravi svoj del posla. Na koncu pa se pod vse podpišem jaz, ki tudi stojim tu pred mikrofoni. Dela je toliko, da brez ekipe ne bi uspel. Mlado strokovno vodstvo slovenske skakalne reprezentance nese domov dve medalji, še na eni tekmi nas je od nje ločilo pol točke. Ko vse to prineseš z olimpijskih iger, lahko samo še zaključiš, da gre za lep dosežek."

Slovenska ekipa si je medaljo priborila na težki tekmi, v zahtevnih razmerah. Skakalce sta ovirala mraz in veter: "Tudi zato je lepo, ker smo osvojili srebrno medaljo, po vsej smoli. Z malo sreče bi postali tudi olimpijski prvaki. Zame je to srebro vredno zlata. Kapo dol tudi Timiju, ki je imel obakrat ob skoku zelo zahtevne razmere. Delo je opravil v trenutku, ko je bilo najbolj potrebno. Tudi Petru, ki je bil na rampi zadnji in je dobro vedel, kaj je v igri. In je medaljo potrdil. Bolje ne bi moglo biti."

Pod črto, kaj so slovenski skakalci na teh olimpijskih igrah uresničili? "Za cilj smo si postavili tri medalje. Eno med posamezniki, dve z ekipama. Če bi to dosegli, bi bilo že kičasto. Zato zelo zadovoljni zapuščamo olimpijske igre. Na tekmi smo vedeli, kaj je naše delo. Vedeli smo, da bodo razmere zahtevne. A na to nismo imeli vpliva. Zato se s tem tudi nismo ukvarjali. Meni je odleglo po Petrovem skoku," je vtise povzel Hrgota.

Bo trener po zadnji tekmi na olimpijskih igrah ekipi privoščil sprostitev? "Ja, en dan bomo imeli pavzo, počitek. Takrat bo čas za veselje in za zbiranje misli. Čestitke gredo vsem petim fantom. Če ne bi bilo Anžeta, ta ekipa ne bi bila tako močna. Ekipo dela celota, ne posamezniki. Od strokovnega vodstva do fantov, ki so se gnali med seboj. Lani je Lanišek povlekel naš voz, letos so se mu ostali pridružili."

Novi cilji pa so že na obzorju. Čez leto dni je svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki ga pripravljajo v Planici. Hrgota: "Ja, domače svetovno prvenstvo mora biti nekaj posebnega in na to se bo treba kmalu začeti pripravljati. Še prej je treba sezono speljati do konca, tudi polete v Planici."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta