Tim Mastnak: Poiskati prave občutke je umetnost

Bojan Bauman Bojan Bauman
07.02.2022 09:30

Štajerec si od torkovega deskarskega paralelnega veleslaloma veliko obeta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Veselje je, ko si na testu negativen, pravi naš deskar.

Fis

Tim Mastnak je eden od slovenskih deskarjev, ki na progi v Zhangjiakouu lahko računajo na dober rezultat. Na zadnji tekmi za svetovni pokal je končal na drugem mestu, dobro počutje je očitno prenesel tudi na Kitajsko. "Vtisi, ki sem jih v preteklih dneh dobil na Kitajskem, so dobri. Olimpijska vas je lepa, no, gostitelji se zelo držijo protokolov zaradi korone. Je treba biti kar pozoren. A na koncu dneva smo veseli, da smo bili znova negativni na testu. To je vsak dan neka zmaga," pravi 31-letni Celjan, ki je tokrat na drugih olimpijskih igrah.

"Prvič sem bil v Pjongčangu. Saj je podobno, a je hkrati tudi vse novo. Kitajci so se res potrudili. V preteklih dneh so nam omogočili treninge, za nami so tudi uradni treningi. Sneg na progi pa že nekaj dni počiva. Usedlo se je in razmere bodo drugačne, kot so bile na uvodnih treningih. Na to moramo biti pripravljeni," dodaja Mastnak.

Tu v Zhangjiakouu se soočajo s precej drugačnimi razmerami, kot so jih vajeni na treningih po Evropi. "Ta proga je precej daljša, kot so običajne v svetovnem pokalu. To je največja značilnost. Ima tudi dve prelomnici, sicer nima veliko pasti. Pričakujem, da bosta progi enakovredni, kar je super," dodaja Mastnak.

Pred štirimi leti v Pjongčangu ni bilo tako. Prednost so imeli tisti, ki so bili najhitrejši v kvalifikacijah in so zatem izbirali, po kateri progi se bodo spustili na edinem finalnem obračunu. Tukaj na Kitajskem bo torej bolje, drugače? "Tega še ne vem. Najprej - zmeraj se lahko katera proga drugače uniči. Tekmujemo v naravi in tu je nemogoče zagotoviti povsem enake pogoje. Približek optimumu pa bodo tukaj vsekakor zagotovili," pravi Mastnak.

S formo je po slabšem začetku sezone zdaj vendarle zadovoljen. Drugo mesto na tekmi za svetovni pokal je velika spodbuda. "Gotovo, a to hkrati še ni nobena garancija. Treba se bo prilagoditi na nove razmere, saj smo na drugem prizorišču in tudi sneg je drugačen. Tako si moram povrniti dobre občutke in dobro tekmovati. Vozim hitro, če odpeljem po sposobnostih, sem lahko visoko. A tudi problemi se lahko zmeraj pojavijo - poiskati prave občutke je umetnost. A sem dovolj izkušen, da vem, kaj želim. Vem, kaj me lahko pripelje do dobrih rezultatov. Na srečo smo pripotovali na Kitajsko dovolj zgodaj, da lahko najdem občutke in se prilagodim razmeram," konča Mastnak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta