Znano prizorišče Zlate lisice 2022, organizacija tekem ostaja v rokah Mariborčanov

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.12.2021 08:55

Po četrtkovi snežni kontroli na Pohorju, ko je snežni kontrolor FIS in direktor tehničnih disciplin svetovnega pokala za ženske Markus Mayr odpovedal tekmi v Mariboru, je v petek zgodaj zjutraj postalo uradno, da bosta mariborski tekmi 8. in 9. januarja v Kranjski Gori.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po snežni kontroli v Mariboru so bili organizatorji Zlate lisice poklapani, a takoj so zavihali rokave, tekmi 8. in 9. januarja bodo zdaj organizirali v Kranjski Gori.

Igor Napast

Tretjič zapored se Zlata lisica seli v Kranjsko Goro, a pomembno je, da organizaija tekem ostaja v rokah Mariborčanov. Snega je na progi v Podkorenu dovolj, smučišče si je direktor tehničnih disciplin svetovnega pokala za ženske Markus Mayr že ogledal. Generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar nam je v kratkem jutranjem pogovoru dejal, da je Mednarodna smučarska zveza potrdila, da bosta tekmi 8. in 9. januarja v Sloveniji. 

"Ženski tekmi v Mariboru bosta v Kranjski Gori. Obveščamo vas, da bosta tekmovanji za svetovni pokal, 8. in 9. januarja 2022 predvideni v Mariboru, v Kranjski Gori, v enakih terminih," je uradno sporočilo Mednarodne smučarske zveze.

Maribor zlata lisica odpoved odpovedana lisica - Avtor Igor Napast
Igor Napast

Srečko Vilar je razkril, da bodo reprezentance v "mehurčku" nastanjene na Bledu. 

Andrej Petelinšek

"Na prizorišču tekem je okoli meter snega, ki ga bomo v naslednjih dneh obdelali, nato pa čakali na ohladitev. Napoved je v naslednjem tednu ugodna, zato ne pričakujemo težav," je pojasnil Vilar.

"Mehurček" za reprezentance in spremljevalne ekipe bo na Bladu, s tem je rešena tudi največja logistična prepreka za organizacijo tekem na Gorenjskem, kjer so hoteli v teh dneh polni. Šestič od leta 2012 bo Zlata lisica v Podkorenu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta