Frizerski mojster svetuje: Tako lahko za lase vrhunsko poskrbimo tudi doma

"Komaj že čakam dan, ko bomo ponovno lahko zavihali rokave in se lotili dela. Kaj 'čem, svoje delo pač obožujem in tako tudi zdrave in negovane lase. Vem, da lahko v salonu naredimo marsikaj za vaše lase, da jih ohranimo v top kondiciji, in da marsikomu pomagamo do zdravih, lepih in sijočih las, takšnih, kot morajo biti," pravi frizerski mojster Marko Štrucl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Studio Minimal

Kako je pa z nego doma? Na tržišču je poplava izdelkov, ki nas nagovarjajo s takšnimi in drugačnimi super rezultati, seveda po najnižji ceni. Pa je res tako? Odločno NE. Zato vam polagam na srce, da tudi pri izbiri izdelkov za nego las pogledate na embalažo in izberete tistega, v katerem so najboljše možne sestavine. Sam sem posebej pozoren na to, da izdelki, ki jih uporabljamo v salonu, ne vsebujejo parabenov, sulfatov, aldehidov in drugih snovi, ki ne sodijo vanje, da so sestavine kar se da naravne in seveda, da niso testirani na živalih. Vsekakor pa priporočam, da o izdelkih za nego las povprašate svojega frizerja, ta vas in seveda vaše lase najbolje pozna in vam bo najlažje svetoval, kateri šampon, balzam in maska so najprimernejši za vaše lase.

Studio Minimal

Strankam najraje priporočam izdelke Olaplex. Ti so nekako univerzalni in so primerni za skoraj vse tipe las, še posebno pa za lase po barvanju ali kakršnikoli drugi kemični obdelavi. Zlasti v teh časih, ko si jih pogosto pobarvate same. Olaplex pomaga obnoviti poškodovane kemijske vezi v laseh s pomočjo ene same aktivne patentirane sestavine, bis-aminopropil diglikol dimaleata. Da, vem, tudi sam si velikokrat zlomim jezik ob izgovorjavi te sestavine, ampak pomembno je, da deluje. Olaplex deluje tako, da poveže enojne žveplove in vodikove vezi ter formira in obnavlja disulfidne vezi v laseh, ki se poškodujejo med kemičnimi, toplotnimi in mehanskimi procesi obdelave las. Olaplex je veganski in je brez sulfatov, ftalatov, DEA, aldehidov in ni nikoli testiran na živalih.

Studio Minimal

Prepričan sem, da ima večina izmed vas neko rutino pri negi kože. In zakaj bi bilo pri negi las drugače? Pri pravilni in kvalitetni negi las ne morem bolje poudariti dejstev, ki sem jih navedel že v enem od prejšnjih člankov, zato jih bom tokrat kar ponovil. Začnite s šamponom Olaplex No. 4 in zmeraj šamponirajte dvakrat. Ko šamponirate prvič, namreč le rahlo razmastite lase in lasišče ter odstranite vrhnji del umazanije, ob drugem šamponiranju pa odstranite še preostalo umazanijo z las. Pred nanosom balzama Olaplex No. 5 lase popivnajte z brisačo, saj tako odstranite odvečno vodo, ki za balzam predstavlja bariero. Brez tega je tako, kot da niste naredili ničesar. Za dodatno nego lahko uporabite olje Olaplex No. 7 ali pa balzam brez izpiranja Olaplex No. 6. Na koncu oblikujte lase po želji, pri tem pa se izogibajte izdelkom za oblikovanje, ki vsebujejo alkohol, saj ta lase izsušuje.

Moje mnenje je, da je vsaka frizura lahko lepa, kadar so lasje zdravi, negovani in v top kondiciji. Če je frizura lepa in urejena, pa se vsakdo izmed nas počuti bolje, kar pa je zlasti v teh negotovih časih pomembno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta