Lepe prsi brez skalpela: Ti triki za bolj zapeljivi dekolte vas bodo navdušili

Bonbon Bonbon
15.11.2021 06:00

Preventiva, redna nega in nekaj trikov pomagajo, če želite upočasniti staranje in ohraniti čvrstost in polnost prsi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ker so prsi simbol ženskosti, je razumljivo, da se ženske trudijo ohraniti njihovo lepoto ali polepšati njihov videz. Manj čvrste prsi so znak staranja telesa, s katerim se ženske enako težko sprijaznijo kot s prvimi globljimi gubami na obrazu. Tistim, ki niso zadovoljne z obliko ali velikostjo svojih prsi, jih lahko estetska kirurgija ustvari po meri. Ženske si do lepšega oprsja lahko pomagajo tudi same - z olji, serumi, kremami, posebnimi izdelki in preprostimi vajami, ki so učinkovita formula za učvrstitev prsi in preprečevanje izgube njihovega tonusa. Kaj lahko storite brez kirurškega posega, če sanjate o lepih prsih?

Tudi prsi se starajo

Videz prsi se spreminja pod vplivom naravnega staranja organizma, saj se zmanjšuje koncentracija kolagena in elastičnih vlaken kože. V nasprotju z drugimi očitnimi znaki staranja pa se spremembe na prsih ne pojavljajo samo pri ženskah po štiridesetem letu, ampak lahko, kadar gre za posledico prehitre rasti in razvoja, prizadenejo tudi mlajše.

Profimedia

Naravno staranje prsi lahko pospešijo zunanji in notranji dejavniki. Lepota prsi in dekolteja je zelo krhka, saj nanjo delujejo številni škodljivi zunanji vplivi: sonce, kajenje, slabe navade, na primer nenošenje modrca ali nošenje pretesnega modrca, nepravilna drža, vroče kopeli, hitre spremembe temperature. Ti dejavniki pospešujejo naravni proces staranja kože, posledica pa so manj čvrste prsi in neželene spremembe na dekolteju. Drastične diete s hitrim upadom telesne teže, hormonske motnje, hitra rast in razvoj, nosečnost, menopavza in spremembe, ki jih povzroči menstrualni cikel, pa so najpomembnejši notranji dejavniki, ki vplivajo na videz prsi.

Preprosta vadba

Zadostuje že, da zaprta usta raztegnete v nasmeh, in občutili boste, kako se napenjajo vratne mišice in stiskajo prsne mišice. Vsakodnevno vadbo pričnite s 30 tovrstnimi nasmehi, nato pa število počasi stopnjujte do 50. Vajo ponavljajte vsak dan, zjutraj in zvečer. Kmalu boste opazili rezultate. Temu lahko dodate še eno preprosto vajo: stojte vzravnano in iztegnite roke naprej v višini ramen. Z iztegnjenimi rokami delajte majhne, počasne kroge v nasprotni smeri urnega kazalca, nato zamenjajte smer. Naredite najmanj 20 krogov v vsako smer, malo počivajte in vajo ponovite, dokler se ne utrudite. Tudi pri tej vaji postopoma večajte število ponovitev.

Profimedia

Hladna voda

Vodna masaža s hladno ali mlačno prho najmanj dvakrat dnevno pomaga pri ohranjanju in krepitvi tonusa prsi. Pod curkom hladne vode jih masirajte s počasnimi krožnimi gibi.

Čudežna masaža

Malo kreme, seruma ali losjona pogrejte v dlaneh, nato pa nanesite na prsi s počasnimi polkrožnimi gibi in nežnim pritiskom. Masirajte samo kožo dojke, nikoli kože okoli bradavice. Pričnite na notranji strani in masirajte proti pazduhi ter zaključite na dekolteju. Gibi ne smejo biti prehitri in premočni, koža pa bo naneseno hitreje vpila, če boste pred tem s pilingom z njene površine odstranili odmrle celice.

Profimedia

Kakšno nego izbrati

Izdelek za nego prsi izberite glede na lastnosti svoje kože. Za suho kožo uporabite kremo ali losjon, medtem ko je gel boljša izbira za mastno kožo. Serumi se uporabljajo samostojno ali v kombinaciji z drugimi izdelki, po sestavi so podobni kremam in losjonom, vendar imajo večjo koncentracijo aktivnih sestavin. Večina izdelkov za krepitev ali vzdrževanje čvrstosti prsi, ki so na voljo na tržišču, vsebuje aktivne snovi rastlinskega izvora, kot so preslica, bršljan, žajbelj. Te sestavine spodbujajo celično aktivnost in izboljšujejo napetost in elastičnost kože.

Profimedia

Strije lahko preprečimo

Pri tem je preventiva najboljša strategija, trud pa se bo poplačal, prav strije namreč najbolj ogrožajo lep videz prsi. Uporabljate lahko različne izdelke: učinkovito in vsem dostopno sredstvo za preprečevanje strij je mandljevo olje, ki kožo na naraven način preskrbi z vitaminom E, izboljšuje njeno elastičnost in krepi odpornost proti strijam in dehidraciji. Če imate zelo suho kožo, uporabite olje iz pšeničnih kalčkov, ker je še bolj bogato in hranljivo od mandljevega. Najbolj kritična obdobja za nastanek strij so rast, nosečnost, dojenje in sprememba telesne teže.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta