Mala šola mejkapa: Do vrhunsko naličenega obraza vas loči le 6 korakov

Bonbon Bonbon
22.01.2021 06:00
Predstavljamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč, da boste z ličili v samo nekaj trenutkih prikrili nepravilnosti na koži ter sledi utrujenosti in let. Nikar ne hitite, vzemite si čas in bodite sproščeni. Takšen bo namreč potem tudi vaš videz.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pri izbiri ličil bodite pozorni. Vedeti morate, da lahko z dobro izbranimi in pravilno uporabljenimi ličili skrijete pomanjkljivosti in poudarite tisto, kar bi radi.

Izenačite polt

Prvi korak pri kakovostnem ličenju je priprava kože nanj. Puder, ne glede na to, ali je tekoči, kompaktni ali v prahu, se bo najboljše prijel in najdlje ostal nespremenjen na gladki koži. Na obraz in vrat nanesite hidratantno kremo in počakajte, da jo koža vpije. Nato nanesite še posebno osnovo - sredstvo, ki zgladi površino kože, izenači barvo polti ter izboljša videz in obstojnost make upa.

Skrijte pomanjkljivosti

Pege, pigmentni madeži in vidne kapilare je težko skriti s pudrom, za to raje uporabite korektor. Glede na intenzivnost nepravilnosti, ki jih želite skriti, izberite korektor v stiku ali tekoči korektor, ki se nanaša s čopičem. Malo korektorja nanesite na podočnjake in na celo zgornjo veko ter posebno previdno prekrijte spodnji rob podočnjakov. Z istim korektorjem lahko skrijete tudi mozolje in pegice. Po nanosu korektor osenčite z nežnim trepljanjem s konicami prstov.

Profimedia

Zgladite kožo

Ali ste že kdaj poskušali skriti gube s pudrom in dobili nasproten učinek, saj so gubice postale še bolj opazne? Za to ni kriv puder, ampak to, da ste ga napačno nanesli. Pri nanašanju pudra morate biti namreč pozorni na izraz na obrazu. Sprostite se in nikar se ne mrščite, saj bo puder gubo zapolnil le na sproščenem obrazu. Če je treba, kožo (med obrvmi ter med nosom in kotički ustnic) malo razvlecite, da bo puder lepše zapolnil gubo.

Kadar vas še posebno motijo gube med kotički ustnic in nosom ter gube med obrvmi, na teh mestih uporabite za dva odtenka svetlejši puder od tistega, ki ga uporabljate na drugih delih obraza.

Zmanjšajte lesk

Čeprav koža potrebuje nekaj leska, pretirano lesketanje ni zaželeno. Niti najbolj kakovosten puder ne bo mogel skriti leska masne ali preznojene kože.

Rešitev je puder v prahu, ki ga uporabite po nanašanju tekočega pudra. Pomembno je, da so delčki pudra v prahu čim manjši in enake barve kot tekoči puder. Puder v prahu nanesite z mehkim čopičem, zlasti na lica, na gubo med nosom in kotički ustnic ter na čelo. Sloj pudra mora biti neopazen. Kadar ga pomotoma nanesete preveč, lahko odvečni puder odstranite s čistim čopičem ali nežno s čistim papirnatim robčkom.

Profimedia

Oblikujte lok obrvi

Obrvi se z razlogom imenujejo okvir očesa, saj ob videzu oči določajo tudi videz celega obraza. Sledite njihovemu naravnemu loku in odstranite le dlačice pod njihovim spodnjim robom. Pri tem pazite, da obrvi preveč ne stanjšate. Če so obrvi preveč blizu, odstranite dlačice pri korenu nosa, redke obrvi pa lahko zgostite z risanjem tankih dlačic v barvi obrvi.

Natančno obrobite ustnice

Z leti ustnice izgubijo polnost in barvo, njihova obroba pa izgubi ostrino. Ne glede na to, ali uporabljate šminko močnih barv ali vam je ljubši naravni videz, ustnice pred nanosom šminke vedno obrobite s primernim svinčnikom. Svinčnik je lahko tudi rožnate barve, rob pa se ne sme videti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta