Modni trendi za letošnjo jesen in zimo: to je vse, kar morate vedeti

Urška Kereži
29.10.2019 06:05

Zaradi raznolikosti boste med njimi zagotovo našle kaj zase, kar bo nadgradilo lansko garderobo. Ne glede na to, ali ste mini- ali maksimalistka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Že v začetku naj zapišemo, da so ključne modne kombinacije za to sezono: suknjič, bluza in krilo, rdeča in pink, pletenina na pletenino, vmes pa še usnje, bukle in krzno.

Na sončni strani

Dizajnerji so na modnih odrih za jesen/zimo 2019 dokazali, da bo bledo rumena barva zelo priljubljena. Idealna alternativa za vse, ki ljubite minimalizem, ter alternativa klasični črni in odtenkom bež barve. Vsak outfit namreč dvigne na novo raven, a pri tem ne postane preveč barvast.

Zasijte

Pravo nasprotje bledo rumene so fluorescentne barve, ki bodo na modnem meniju jeseni in čez zimo. Zato fluorescentnih oblačil iz prejšnjih let nikar ne pospravite. Zelena se bo odlično podala k rjavi, rumena pa k temnemu denimu.

Reuters

Vijolice

Vijolična res ni za vsakogar, a na modnih brveh je za to sezono ni manjkalo. Več dizajnerjev je svoje modele vanjo obleklo od glave do pet, a v resničnem življenju bo najverjetneje le za poudarek temnejše zimske garderobe.

Ogromni plašči

Jesen in zima sta priložnost za neverjetne jakne in plašče in letošnja sezona pri tem ni izjema. Večje je, boljše je! Klasično, oblazinjeno, prešito, s cvetličnim vezenjem in s plastenjem organze - izberite, kar želite.

Bodite v cvetju

Obleka s cvetličnim vzorcem je osnova vsake garderobe, ne glede na sezono. To jesen in zimo so to temne, večje obleke, ki spominjajo na štirideseta leta prejšnjega stoletja in so homage swingu.

Nabrani rokavi

Če sodimo po modnih revijah za letošnjo jesen in zimo, se za vsako žensko najdejo nabrani rokavi. Mogoče elegantnejši, zaokroženi, ali kaj bolj dekadentnega in popolnoma neuporabnega. Katerokoli pot boste ubrale, izbire ne bo manjkalo.

Supermini

Pozabite na midi krila in obleke, letos je "in" supermini. Ne bojte se pokazati nog, pazite le, da vas ne bo zeblo.

Chokerji

Včasih najmanjše podrobnosti naredijo največji vtis in zdi se, da bo tokrat to choker. Razkošen ali minimalističen - na nobenem modnem odru ni manjkal. Seveda lahko kupite dražjega, a zlahka je vaš tudi z minimalnimi stroški.

Drzne hlačne nogavice

Če bi rade nadgradile garderobo in ne želite kupiti celotnega novega outfita, poskusite s hlačnimi nogavicami, ki bodo še posebno drugačne: pisane, s kristalčki, logotipi, cvetlicami.

Reuters

Popestritev frizure

Različnih dodatkov za v lase ne manjka. Loki, lasne sponke s kristalčki, biseri ali drugim okrasjem, vse bo dobrodošlo.

Svetleči dodatki na čevljih

V trendu bodo okrašene petke in čevlji Mary Jane. In to v kombinaciji s hlačnimi ali navadnimi nogavicami.

S pridihom starinskosti

V trendu bodo vse torbice, ki so izrazito ženstvene in "staromodne". Čeprav so na modnih odrih predstavili velike torbe in tiste supermajhne, nobene od teh niso posebno praktične v nasprotju s temi elegantnimi slogi. Dovolj prostorne so za vse osnovne reči, dovolj klasične, da so lahko večne, hkrati pa obstaja dovolj različic, da lahko vsaka ženska najde svojo.

Na visokih platformah

Estetika sedemdesetih let prejšnjega stoletja je najbolj vidna v letošnjih čevljih za jesen in zimo, tj. čevljih s platformo. Pravzaprav jih lahko nosite k vsemu in nikar jih ne hrani le za retro videz, kombinirajte jih na primer z džins hlačami.

S prstnim delom na kvadrat

Posodobitev letošnjih čevljev je prstni del, oblikovan na kvadrat. Glede na to, da je prevladoval na pariškem tednu mode v juliju, smo prepričani, da bo to velik trend letošnjih mrzlih dni.

Reuters

Sofisticiran punk

Garderoba bo dobila nekaj uporniškega duha v obliki zakovic, usnja, luknjastih puloverjev in karirastih vzorcev. Tudi če se najbolj ekstremni videzi tega trenda ne bodo prenesli v masovno modo, pričakujte vsaj karo.

Uporabno

Vrača se vojaška moda, a v nekoliko bolj sproščenem in umirjenem stilu. Zato bo letos dovolj, da si obujete čevlje ali oblečete hlače ali pulover v kaki barvi.

In še pretiravanje

Avantgardna večerna oblačila so bila osrednji element marsikatere dizajnerske hiše. Volumen, dramatičnost, okrasje, bogate barve, saten, til in razkošen stil najbrž ne bodo kar zdrseli v vašo garderobo, a zapoved več je več bo zagotovo vplivala na letošnjo sezono praznikov in zabav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta