Zgodba o uspehu legendarnega oblikovalca, ki je na najpomembnejši dan oblekel Melanio

Denis Živčec Denis Živčec
20.10.2019 05:05

Osemdeset let je dopolnil kultni modni oblikovalec Ralph Lauren, ki se je v zgodovino zapisal kot oče polo majice in ki je na najpomembnejši dan oblekel Melanio.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriška klasika. Besede, ki najbolje opišejo legendarnega ameriškega oblikovalca Ralpha Laurena, že desetletja dobrega znanca omar ljudi z ameriškega višjega družbenega konca. Kar nekaj velikih imen modnega sveta je v zadnjih letih odšlo, Lauren pa ostaja poln mladostniškega zanosa in eksplozivne ustvarjalnosti, ki jo je vselej znal usmerjati tako, da se je preobrazila v brezčasno eleganco, športno eleganco ali uglajeno sproščenost. A čas teče tudi za tiste, ki ustvarjajo brezčasno, in 14. oktobra je dopolnil 80 let.

Profimedia

Polo Fashions

Ralph Lauren se je kot Ralph Lifshitz rodil leta 1939 v Bronxu. Sobo si je delil z dvema bratoma. Kar pomni, je v njem tlela močna ljubezen do mode. Že v zgodnjih letih je po šoli delal in si z zaslužkom kupoval draga in modna oblačila. Čeprav se je zavedal, da lahko najde cenejša, je vztrajal pri svojem in sledil visoki modi. Pri komaj dvanajstih letih je bil njegov modni slog že skoraj povsem izoblikovan. Kljub pričakovanju, da bo obiskoval oblikovalsko šolo, se je odločil za ekonomijo, a hkrati oblikoval kravate. Leta 1968 je odprl svoje podjetje Polo Fashions. Za ime se je odločil zaradi moči, stila in skrivnostnosti, ki jih povezuje z besedo polo.

Profimedia

Hotel je postati milijonar

Uresničil si je sanje, ki jih je zapisal v letopis srednje šole. Hotel je postati milijonar. No, zdaj je celo milijarder. Ima več kot 300 trgovin po svetu, več uspešnih blagovnih znamk, je uradni oblikovalec uniform ameriških olimpijcev do leta 2020, uradni oblikovalec oblek za teniška turnirja US Open in Wimbledon, v lasti ima tudi tri uspešne restavracije.
Kako daleč se mu danes mora zdeti življenje v družini revnih beloruskih judovskih priseljencev in sošolcev, ki so se norčevali iz njegovega priimka. Po dveh letih v ameriški vojski se je leta 1964 poročil z Ricky Ann Low-Beer, ki jo se srečal pri optiku, in poročena sta še zdaj. Imata tri otroke. Njegovo legendarno polo majico še vedno izdelujejo. Leta 1971 je odprl svojo trgovino v ulici Rodeo Drive v Beverly Hillsu in podjetje poimenoval Polo Ralph Lauren. Vse drugo je zgodovina.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta