Modno vprašanje: Smejo biti čevlji skregani s torbico?

Urška Kereži
30.10.2019 06:34

Obutev, ki se na las ujema s torbico, ni nikoli tako stilsko vznemirljiv eksperiment, kot so povsem individualne in izvirne modne kombinacije dodatkov, ki jih dopolnimo s kančkom osebne note.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

In ker so čevlji s torbico eden najpogostejših parov, bi bil pravi modni zločin pri obeh zmeraj preprosto uporabiti enak vzorec ali material in tu zgodbo končati. Zato se vsaj tu in tam poigrajte, sestavite po svojem okusu in drzni naravi. Da ne brcnete v temo, pa nekaj nasvetov.

Ujemanje

Pomembno je, da se barve povsem ujemajo. Različna odtenka rdeče denimo lahko hitro spodneseta še tako skrbno izbran styling. Če je vaša prva barvna izbira pri obutvi in torbici vedno črna, popestrite kombinacijo z različnimi teksturami. Prepletajte materiale in tako poskrbite za zanimiv učinek. Izberite recimo lakaste materiale in potisk v vzorcu krokodilje kože s semiš nizkimi čevlji ali usnjeno torbico s semiš gležnjarji in resami.
S črno torbico gre odlično skupaj tudi obutev v nevtralnih temnih tonih, to drži kot pribito. Golobje sivi salonarji, mornarski baletni čeveljci ali jahalni škornji v konjak barvi so odličen primer popolne obutve za kombiniranje s črno torbico. Enako velja, če je vaša vsakodnevna torbica v rjavih tonih, ki dajejo priložnost monokromatskemu kombiniranju dodatkov. Na primer: torbica v čokoladno rjavi in zraven karamelna barva škornjev. Popolno!

Shutterstock

Divji vzorci

Potiskana obutev in torbice se lahko prepletajo z nevtralnimi in živimi monokromatskimi barvami. Leopardji potisk in rdeča sta v pravi meri lahko izjemno šik, zato ni razloga, da ne bi samozavestno modni stopili na ulice.
V nekaterih primerih sta dva potiskana dodatka celo boljša kot eden - to mislimo popolnoma resno! Kačji potisk na pisemski torbici je lahko opazen ob cvetličnem potisku čevljev z visoko peto. Vendar pazite, da se tona in barve vsaj v eni točki ujemajo, pri tem pa eden od dodatkov vseeno bolj pritegne pogled in prevlada.
Priporočamo torbice z jasnimi linijami in trendovskimi silhuetami, ki bodo navdušile ljubiteljice minimalizma.

Elegantne noči

Za večerne kombinacije izberite torbice manjših dimenzij, ki se odlično prilegajo v dlan, in obujte nekoliko nežnejše salonarje, ki lepo poudarijo silhueto in jo le še izpopolnijo. Takšne minimalne dodatke, ki ne prevladajo nad celoto, lahko uporabite v kombinaciji z različnimi barvami in potiski, saj posamezni elementi ne izstopajo, zato je igranje z barvami in vzorci posebno dobrodošlo. Za eleganten in prefinjen vtis pazite le na teksturo materiala, da ne bo prerobustna.

Ne samo barve

Pri ustvarjanju stylinga se morda zatakne pri barvah, pri tem pa je velikokrat pozabljeno, da na pravo kombinacijo vpliva še marsikaj drugega. Pri torbici sta na primer zelo pomembni velikost in oblika. Včasih lahko skoraj povsem ignorirate barvo, če je le oblika primerna in je material torbice skladen s preostalim stilom. Enako velja za čevlje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta