(NAVDIH) Naj vaš dom začara pomlad: Tako z malo truda in domišljije ustvarite čudovito velikonočno vzdušje

Bonbon Bonbon
03.04.2023 09:06

Čas okoli velike noči ne pomeni le praznovanja, to je tudi priložnost, ko lahko v domove vnesemo nekaj svežine in utrinke narave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi velikonočna miza je lahko prav tako elegantna in pompozna kot božična.
Profimedia

Velika noč je že tradicionalno čas najrazličnejših dekoracij in notranjih zasaditev, s katerimi si popestrimo življenje po mrzli zimi. Prijetno urejen dom bo zgledno povabilo tudi vsem našim gostom, ki jih bomo gostili v času praznikov. Če letos ne vemo, kaj bi z vsemi barvitimi jajci, piščančki, zajčki in ostalimi spremljevalci velike noči, lahko pri dekoraciji doma preprosto posnemamo naravo. Mojstri pravijo, da je vedno dobro opazovati naravo, jo preslikovati in izkoristiti v naših kreacijah v urbanem okolju to, kar nam ponuja.

Ljubki detajli. Stare družinske skodelice in cvetlice
Profimedia

Napolnite vaze in lončke s pomladnim cvetjem. Osnovni izbor rastlin predstavljajo barvite rastline: od rumene, oranžne do bordo rdeče in kasneje morebiti še kakšni vijoličasti in rožnati odtenki. Barvitost je torej naše osnovno vodilo, saj smo v velikonočnem času, ki je čas veselja.

Elegantno in svečano. Cvetje in španski vetrci ustvarijo privzdignjeno vzdušje.
Profimedia

Vse omenjene barve nakazujejo pestrost tega obdobja, hkrati pa jih lahko povežemo z drugimi pomladnimi barvami, kot je nebesno modra v kontrastu z rumeno, ali pa rožnata z modro in tako dalje. S pravo posodo in dodatki bo barvni dekor izjemno lepo pripravljen, da nas razveseli.

Preprosta domislica z belimi pirhi, pentljami in perjem
Profimedia

Ko oblikujemo dekoracije, naj prevladujejo spomladanske cvetlice. Dekorje izdelamo s pomočjo vejic iz drena, pušpana, jih popestrimo z različnimi dekorativnimi dodatnimi materiali in jih postavimo v košare, posode. Dodamo mahove, materiale iz narave in barvite spomladanske cvetlice. Če urejamo dekoracijo za zunaj, potem po mnenju floristov v času velike noči ne smemo pozabiti na mačehe ali anemone, ki jih povežemo z naravnimi materiali.

Ni vam treba biti cvetličarski mojster. Preprosta lončnica lahko z nekaj dodelave lepo lovi poglede.
Profimedia

Tudi okenska polica v velikonočnem času nas vabi, da jo popestrimo. V glineno posodo lahko posadimo mačehe, za katere ni potrebno, da so povsem druga ob drugi. Vmes lahko položimo mah, ki je zanimiv zelen dekor, dodamo kakšno vejico bršljana. Tudi če ga bomo samo utrgali in postavili zraven, bo brez težav zdržal do tistih prvih dni, ko bomo začeli s sezonsko zasaditvijo pozne pomladi in poletja. Tudi stare kozarce lahko uporabimo. Veliko teh kozarcev različnih velikosti lahko namreč postavimo v ravni liniji na mizo in v vsakega postavimo cvet spomladanske cvetlice.

Pomladna očarljivost v podobni keramičnega zajčka, mačic in pirhov.
Profimedia

Stare skodelice za kavo, ki nam ostanejo od različnih setov, se lahko v času pred veliko nočjo izkažejo za zelo uporabne. Čeprav prej ne vemo, kaj naj z njimi počnemo, saj nam od enega seta ostaneta dve, od drugega tri ali štiri in tako dalje, jih lahko premešamo in postavimo na krožnike.

Spretni prsti? Iz tekstilnih ostankov in nogavic lahko nastane lep okras.
Profimedia

V njih posadimo drobne vijolice ali kalanhoje, dodamo nekaj mahu in kakšen dodatek ter jih postavimo na različne prostore našega doma. Za dobrodošlo mesto se izkaže okenska polica ali prostor v veži, ki nas pozdravi, ko prihajamo domov. Lahko pa s skodelicami okrasimo mizo, na kateri bomo postregli velikonočni zajtrk.

Velikonočni venec? Zakaj ne. Le pomladno cvetje izberite.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta