Pametni telefon ni noben bavbav: Starejši bi lahko živeli bolj kakovostno, če bi se znebili strahu pred tehnologijo

Bonbon Bonbon
20.07.2020 06:00

Nekateri so bili k uporabi primorani, a med koronakrizo so mnogi starejši ugotovili, da je življenje lahko mnogo lažje, lepše in družabnejše, če se znebijo neutemeljenega strahu pred sodobnimi tehnologijami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vsaka kriza prinese tudi kakšno priložnost in nekaj novih lekcij, znanj, izkušenj. Če kdaj, so starejši ljudje med koronakrizo in dolgim obdobjem samoizolacije imeli priložnost spoznati, kako jim lahko življenje in komuniciranje olajša sodobna tehnologija. Nekateri so bili v svoje prvo eksperimentiranje s svetovnim spletom, pametnimi telefoni in družbenimi omrežji tudi prisiljeni. Številni starejši imajo pred tehnološkimi napravami še vedno zadržke. Z nekaj volje se jih mnogi vendarle naučijo uporabljati in si tako olajšajo nakupe, plačevanje položnic ali spremljanje sladkorne bolezni. S številnimi relativno enostavnimi možnostmi komuniciranja in fotografiranja si polepšajo, obarvajo življenje, svojci pa so zaradi sistemov senzorjev bolj mirni v skrbi za dementne.

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta