Senzacija na vidiku: Razvili so "čudežni" napitek, ki alkohol v krvi zniža za polovico in prepreči mačka

D.Ži
16.11.2023 11:48

Globalni trg izdelkov, ki naj bi omilili posledice ekscesnega popivanja, hitro raste in se razvija, v ameriških lekarnah naj bi se v kratkem pojavil nov revolucionarni "zvarek".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne glede na to, kako učinkovit bo že "čudežni" napitek, pretiravanje z alkoholom vendarle ni priporočljivo. 
Profimedia

Na trgu pijač se zadnje mesece očitno dogaja na polno. Potem ko je svet zajela manija okoli pregrešno drage (energetske) pijače, nad katero so se navdušili predvsem najstniki, je na pohodu nova prodajna uspešnica, ki že zdaj dviga precej prahu.  

Safety Shot, nov napitek, ki naj bi se letos pojavil na ameriškem trgu, tuji mediji najavljajo kot čudežno pijačo, ki v manj kot eni uri zniža raven alkohola v krvi in ​​uporabnika reši mačka. Ali bo koktajl sestavin, ki vas po celovečerni zabavi vrnejo v normalno stanje, uspel, bomo videli, načrtovana cena za pločevinko s 355 ml pa naj bi bila 4,60 evra. Američani bodo Safety Shot lahko dobili v lekarnah, piše hrvaški PunKufer.

Alkoholni maček naj bi v kratkem postal preteklost.  
Profimedia

"Globalni trg izdelkov proti mačku raste hitreje kot kdaj koli prej in strokovnjaki predvidevajo, da bo do leta 2030 presegel 6 milijard dolarjev," piše spletni portal Oddity Central in dodaja, da bi Safety Shot lahko bil eden glavnih igralcev na trgu, če bi nova formula resnično bila uspešna in zmanjšala vsebnost alkohola v krvi za polovico v pol ure, kot je navedeno. Poleg boja proti mačku naj bi pijača zmanjšala tveganje za zastrupitev z alkoholom.

Nov napitek naj bi v želodcu ustvaril zaščitno plast, v krvi pa razgradil alkohol.
Profimedia

Safety Shot domnevno deluje tako, da izboljša presnovne procese in razgradi alkohol v krvi ter ustvari zaščitno plast v želodcu, ki preprečuje nadaljnjo absorpcijo popitega alkohola. Ali bo Safety Shot res pokazal rezultate – in ali bo sploh priporočljiv za dolgoročno uživanje – pa bomo še videli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta