Za dober make up je nujen pravi vrstni red: Delate tudi vi to napako?

Bonbon Bonbon
21.05.2021 06:00
Čeprav ste pri vsem zelo dobro organizirani, se vedno najde kaj, kar se vam lahko ponesreči, pa četudi gre za preprosto, vsakodnevno opravilo, kakršno je na primer ličenje. Vzrok za to je ogromno število različnih proizvodov, ki jih pri tem uporabljamo. V tej obilici se res ni težko izgubiti. Če se nam poleg tega še mudi, se kaj hitro zgodi, da kateri proizvod uporabimo na napačen način, povsem nasproten od priporočenega, zaradi česar rezultat ni tak, kot naj bi bil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pa pojdimo od začetka, tokrat brez napak:

1. Sredstvo za posvetlitev

Kot vsak proizvod s posebnim učinkom in sestavo tudi losjoni in kreme za beljenje (depigmentacijo) delujejo bolje, če jih nanesemo neposredno na kožo. To pomeni na umito in osušeno kožo, na kateri še ni kreme za nego obraza in ličil.

2. Dnevna krema po serumu

Če serum nanesete po običajni kremi za dnevno ali nočno nego obraza, je to tako, kakor da kremo za roke nanesete na rokavice. Vsaka, še posebno pa krema za dnevno nego, na površini kože ustvari tanek zaščitni film, kar se pri serumu ne zgodi. Učinek seruma bo bolj viden, če ga boste nanesli pred vlažilno kremo.

Profimedia

3. Vlažilna krema na naličen obraz?

Niti slučajno! S tem bi le razmazali puder, ki nakopičen v porah preprečuje prodiranje kreme v kožo. Če je vaša koža čez dan napeta, to pomeni, da potrebujete kremo, s katero ji boste bolj učinkovito pomagali zadrževati vodo v najglobljih slojih.

4. Rdečilo pred pudrom ali po njem?

To je odvisno od teksture rdečila. Če gre za rdečilo v prahu, ga nanašamo čez tekoči puder. Vse "suhe proizvode" torej vedno nanašamo po kremastih. Če pa je rdečilo v obliki kreme, ga nanesemo pred pudrom v prahu.

5. Maskara po senčilu za veke

Senčilo, bodisi v kremi bodisi v prahu, vedno nanašamo pred maskaro, med drugim tudi zato, ker je madež od maskare, če nam ta slučajno "pobegne", lažje odstraniti s kože, na kateri je že malo senčila ali korektorja, z vatirano palčko. Če boste ravnali nasprotno in boste maskaro nanesli prej, se bo senčilo prilepilo na trepalnice, s katerih ga boste zelo težko odstranili.

6. Lak za nohte pred kremo za roke

Če boste kremo za roke uporabili pred lakiranjem nohtov, se lak nanje ne bo prijel. Zato je bolje, da storite obratno in roke s kremo namažete, potem ko se lak dobro posuši. Če pa imate na rokah zelo suho kožo in nikakor ne morete potrpeti tako dolgo, nohte po nanosu kreme za roke zelo dobro obrišite s papirnatim robčkom.

Profimedia

7. Oblikovanje nohtov pred namakanjem

Nohti vsebujejo keratin in so vodoodporni. Če jih boste oblikovali s pilico, potem ko ste jih namakali v vodi, ki jih omehča, obstaja večja verjetnost, da se bodo razcepili in popokali. Zato je bolje, če nohte s pilico krajšate in oblikujete, ko so suhi in trdi.

8. Šampon po oljni maski za lase

Če bi lase umili pred nanosom oljne maske za lase, bi bila vaša pričeska katastrofalna, posebno če bi olje pustili delovati vso noč, da njegove aktivne sestavine prodrejo v lase. Lase zato raje temeljito umijte po uporabi oljne maske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta