Znate ustvariti dnevni make up, ki je skoraj neviden?

Bonbon Bonbon
10.06.2021 08:52
Za dnevni make up zadostuje nekaj izdelkov in nekaj minut časa. Zelo pomembna pa sta vrstni red ličenja in izbira barv, saj je najlepši dnevni make up tisti, ki se staplja s poltjo in je skoraj neviden.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nujno potrebujete štiri izdelke, za ličenje pa zadostujejo štiri poteze. Pomemben je vrstni red uporabe korektorja, tekočega pudra (za suho in mešano kožo) ali pudra v prahu (za mastno kožo), maskare in glosa za ustnice. Če bi radi dali obrazu svežino in prikrili nepravilnosti, boste potrebovali tudi rdečilo, in če bi radi, da bi bil vaš pogled svetlejši, vam bo v pomoč barva za obrvi. To je osnova dnevnega make upa, ki mu po želji in glede na čas, ki ga imate na voljo, dodajate druge izdelke (rdečilo, senčila, barvice za oči in črtala za ustnice).

Če pa bi radi samo poudarili lepe poteze svojega obraza in prikrili morebitne pomanjkljivosti (le kdo jih nima?), ne potrebujete nič drugega kot ličila, ki se stapljajo s poltjo in so pravzaprav nevidna. Pomembno je, da izberete puder takšne barve, ki ustreza vaši polti. Pri izbiri se spomnite starega pravila, ki pravi, da naj bo puder le za nianso temnejši ali svetlejši od naravne barve vaše polti. Poleti izberite temnejši puder, lahko celo za dve niansi temnejšega od vaše polti. Ne pozabite na rdečilo tople, sončne barve; dovolj bo že nekaj potez s čopičem po licih in kotih čela, da bodo vaše prijateljice mislile, da ste tudi zadnji konec tedna uživali na toplem soncu. Spomnite se še na eno pravilo: ličila bodo obstojna in lepo videti samo na koži, ki vsebuje dovolj vlage. Zato potrebujete dnevno kremo z vlažilnim učinkom, ki jo koža povsem vpije in ne povzroča, da bi se svetila. Po vseh teh pripravah ste nared za začetek ličenja.

Profimedia

4 preproste poteze

Skrijte temne podočnjake

S prstom ali mehkim, širokim in kratkim čopičem nanesite korektor (tekoči ali kremni) pod očmi. Posebno dobro nanesite korektor na notranja kotička oči, kjer je koža najtemnejša. S čopičem samo narahlo tapljajte, da ne nadražite občutljive kože pod očmi. Če bi radi pogledu dali več svežine, korektor nanesite tudi na zgornjo veko.

Če uporabljate korektor v stiku, ga nanesite s prstom, nikoli neposredno. Toplota kože bo omehčala kremasto teksturo in proizvod boste lažje nanesli v enakomernem sloju.

Nanesite puder

Puder, odvisno od teksture, nanesite s čopičem, blazinico ali prsti. Pomembno je, da ne pretiravate s količino. Tekoči puder nanesite točkovno na srednji del obraza in ga z nežnimi potezami s prsti razmažite proti robu. Puder v prahu nanesite z mehkim, širokim in zaobljenim čopičem, vedno od sredine proti robu obraza. Puder fiksirajte s termalno vodo v razpršilu. Poškropite naličen obraz in odvečno vodo nežno odstranite s papirnatim robčkom.

Profimedia

Poudarite oči

To boste najlažje dosegli s temno maskaro. Nanesite maskaro samo na zgornje trepalnice. Za to sta dva razloga: maskara se ne bo prijela na spodnje trepalnice, oko pa bo ostalo odprto. Zadostujeta dva sloja maskare. Najprej maskaro naslonite na zgornjo stran zgornjih trepalnic, nato pa s počasno potezo še na spodnjo stran zgornjih trepalnic, kakor da bi jih radi izvlekli. Tako jih boste najlažje usmerili v pravo smer.

Na ustnicah le malo glosa

Ali boste izbrali barvni ali brezbarvni glos, je odvisno od tega, kakšen videz bi radi dosegli, kakor tudi od oblike ustnic. Nanaša se s prsti ali aplikatorjem. Če imate bolj polne ustnice, bo zadostoval sloj prozornega glosa z zmernim sijajem, na tankih ustnicah pa bo bolje videti barvni glos. Za glos velja enako pravilo kot za rdečilo: če ga nanašate s čopičem, se bolje prime in ostane dlje na ustnicah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta