Lazanja z mletim mesom in bešamel omako

Bonbon Bonbon
12.07.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sestavine:

čebula

olje

500 g mletega mesa

1 l paradižnikove omake

sol

poper

bazilika

50 g masla

50 g pšenične moke

1 l mleka

listi za lazanjo

10 dag sira

muškatni orešček

Priprava:

Čebulo olupimo, jo sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo mleto meso in nekaj časa mešamo. Začinimo s soljo, poprom, lovorovim listom in baziliko. Prilijemo še paradižnikovo omako in po potrebi malo vode ter vse skupaj dušimo približno 30 minut. Medtem pripravimo bešamel omako: v posodi na malem ognju stopimo maslo, dodamo moko in med stalnim mešanjem počakamo da moka porumeni, nato pa prilivamo mleko. Ves čas mešamo in pazimo, da se nam ne naredijo grudice. Omako kuhamo tako dolgo, da je gosta, nato jo začinimo s soljo, poprom in po želji še z muškatnim oreščkom.

Nato namastimo pekač in dno pokrijemo z eno plastjo listov za lazanjo. Dodamo nekaj mesne omake in prelijemo z nekaj bešamela. To ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mesne in bešamel omake. Na koncu končamo s plastjo listov za lazanjo, potresemo z malo mesne omake, prelijemo še s preostalim bešamelom in potresemo z naribanim sirom. Pečemo v pečici, približno 30 minut na 200 stopinj Celzija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta