Mini lazanja z bučkami in kuhano šunko

Bonbon Bonbon
06.04.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Omaka s svežim sirom (ricotto):

čajna žlička masla

jedilna žlica moke

100 ml zelenjavne jušne osnove

80 g svežega sira (ricotte)

tri jedilne žlice sveže naribanega parmezana

sol, sveže mleti poper in sveže nariban muškatni orešek

Nadev:

majhna bučka (okoli 180 g)

paradižnik

dve vejici timijana

jedilna žlica olivnega olja

dve rezini kuhane šunke

olje za premaz pekača

- dva lističa lazanje

- timijan za okrasitev jedi

Za omako z ricotto v loncu raztopimo maslo, dodamo moko in med mešanjem malo podušimo. Primešamo zelenjavno jušno osnovo in ricotto ter pustimo, da zavre. V omako primešamo še jedilno žlico naribanega parmezana, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

Očistimo bučko, jo splahnemo in narežemo na približno centimeter velike kocke. Paradižnik umijemo in narežemo na rezine. Timijanovi vejici splahnemo, osušimo in odtrgamo lističe. V ponvi segrejemo pol jedilne žlice olivnega olja, v njem podušimo kocke zelenjave, ki jih nato odstranimo iz ponve. Na preostalem olju popečemo rezine paradižnika ter jih začinimo s soljo in poprom. Kuhano šunko narežemo na trakove. Lističe lazanje pet minut kuhamo v slani vodi. Nato vodo odlijemo in pustimo, da se odcedijo. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija (vroči zrak 180 stopinj Celzija). Pekač premažemo z oljem, na sredino damo žlico omake. En listič lazanje do polovice premažemo s polovico nadeva in ga prekrijemo z drugo polovico lističa. Po njem razporedimo nekaj omake in nanj položimo enako polnjeni drugi listič lazanje. Vse skupaj premažemo s preostalo omako in v segreti pečici pečemo okoli 30 minut. Jed okrasimo s timijanom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta