Celje: Dijaki v parku zasadili gredo v barvah mesta

Rozmari Petek Rozmari Petek
11.06.2023 04:15

V mestnem parku so zasadili gredo v modrih barvah, v jeseni bo nit povlekla rumena, je opisala Romana Špes

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasadili so modro krvomočnico, salvio, veroniko in rudbekijo.  
Robert Gorjanc

Dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti (ŠHVU) Celje so v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice v središčnem delu mestnega parka v Celju zasadili cvetlično gredo s trajnicami v barvah mesta. Na tej šoli v sklopu projektu Erasmus+ od leta 2012 sodelujejo s trinajstimi vrtnarskimi šolami iz vse Evrope, ki jih vselej rade obiščejo. Na njihovi poti na Hrvaško se je tako v Celju ustavilo štirinajst belgijskih dijakov in štirje učitelji. Načrtovano je bilo, da z dijaki in učitelji ŠHVU ustvarijo skupni projekt s področja praktičnega usposabljanja, cvetlično zasaditev.

"Običajno takšen projekt izvedemo v našem šolskem parku, tokrat pa smo se v sodelovanju z Mestno občino Celje in javnim podjetjem Zelenice odločili, da cvetlično zasaditev pripravimo v mestnem parku. Na način, ki ne bo zahteval veliko oskrbe, in da poudarimo celjske simbole. Zato smo izbrali trajnice, ki bodo lepo rasle in cvetele v naslednjih mesecih, rastline z odtenki modre in rumene barve," je povedala Romana Špes, učiteljica strokovnoizobraževalnih predmetov na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Na novi cvetlični gredi v parku bodo tako cvetele modra krvomočnica, salvia, veronika in rudbekija. "V tem času bo prevladovala modra barva, v jeseni pa bo nit povlekla rumena," je še povedala Špesova. "Da bo 'celjska greda' lepo živela v naslednjih mesecih in da bo vredna občudovanja, bodo v naslednjih mesecih skrbeli v našem javnem podjetju Zelenice," sporočajo s celjske občine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta