Celjski bazen in wake park Šmartinsko jezero: Vodni užitki zagotovljeni

Gordana Possnig Gordana Possnig
18.06.2024 06:00

Začetek nove poletne sezone ta konec tedna s pestrim programom za vse generacije. Spremenjen odpiralni čas kopališča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šmartinsko jezero ponuja tudi adrenalinske užitke.  
Mo Celje

Zunanje temperature rastejo, in kot kaže, je pred nami vroč teden. Tako bo prijetna vodna osvežitev prišla še kako prav. Ta konec tedna k sreči svoja vrata za kopalce odpira celjski letni bazen ob Ljubljanski cesti, prav tako novo kopalno sezono pričenjajo v wake parku na Šmartinskem jezeru. Oba upravlja celjska družba ZPO.

Najprej bo kopalce sprejelo letno kopališče, in sicer ta petek, 21. junija, ob 9. uri. Poleg kopanja je na kopališču mogoče koristiti večnamensko športno igrišče in igrišče za odbojko na mivki, sporočajo s celjske občine. Uvajajo tudi spremembe v obratovalnem času kopališča, in sicer bo junija in avgusta odprto od 9. do 19. ure, v juliju, ko je vrhunec poletne sezone, pa bo delovni čas podaljšan, in sicer od 9. do 20. ure. Uradno odprtje letnega bazena bo sicer to nedeljo, 23. junija, ko bodo med 14. in 16. uro pripravili zabavni program in aktivnosti za vse generacije.

Letni bazen v Celju je že nared za prve kopalce. 
Mo Celje

To soboto, 22. junija, ob 10. uri svoja vrata odpira tudi wake park Šmartinsko jezero. V ZPO Celje napovedujejo nepozabno poletno izkušnjo za vso družino. Obiskovalci se bodo lahko veselili pestrega programa za sprostitev in zabavo v naravi. Wake park na Šmartinskem jezeru ponuja 374 metrov dolgo vlečnico, ki omogoča vožnjo enemu deskarju, kar pomeni, da se hitrost lahko prilagodi željam posameznika. Poleg vejkanja je na voljo tudi vožnja s tubo, ki je primerna za vse, ki si želijo malo manj intenzivne in adrenalinske, a še vedno zabavne vodne aktivnosti. Za tiste, ki uživajo v mirnejšem raziskovanju jezera, pa so na voljo supi in kajaki, ki si jih bo možno izposoditi.

Športni klubi lahko uporabljajo skakalnico za treninge akrobatskih skokov v vodo. Drugi obiskovalci pa lahko uživajo v spustu na drči, kar ponuja nekaj adrenalina za vse generacije. Vse naštete aktivnosti bodo to soboto brezplačne. V sodelovanju z modelarskim društvom RCDC pripravljajo še predstavitev radijsko vodenih avtomobilov in plovil. Obiskovalci bodo lahko občudovali vožnjo čez Šmartinsko jezero z radijsko vodenim avtomobilom, uživali v prikazu trikov na skakalnici, se preizkusili v vožnji na prirejenem poligonu in še kaj. Dogajanje za vse generacije bo živahno vse do večernih ur. Za najmlajše je pripravljeno otroško igrišče, odrasli pa se bodo lahko sprostili v lokalu Brkati som, kjer bodo na voljo osvežilne pijače in prigrizki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta