Celjski pomisleki ob občinskem nagrajencu

Rozmari Petek Rozmari Petek
01.03.2024 18:00

Si nagrajenec zasluži zlati grb, če se je nekaterim popoplavno stanje poslabšalo, se sprašujejo v stranki Lista za Celje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roman Kramer, nekdanji direktor Direkcije za vode
Rozmari Petek

V Celju bodo 11. aprila svojim zaslužnim in izstopajočim občanom podelili najvišja občinska priznanja. Med njimi je letos nekdanji vodja občinskega oddelka za okolje in prostor in nekdanji direktor Direkcije za vode Roman Kramer, ki mu bodo podelili zlati občinski grb. Mnogi so namreč po avgustovskih katastrofalnih poplavah menili, da gre prav njemu zasluga, da v Celju ni bilo večje škode. Kramer je namreč v času, ko je bil direktor Direkcije, še pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja začel gradnjo začasnih protipoplavnih nasipov v Medlogu, s katerim je poplav rešil pretežni del prebivalcev Špice. Tudi zato je pri obrazložitvi priznanja zapisano, da mu nagrado podeljujejo zaradi predanega dela pri izvedbi protipoplavnih ukrepov.

Žal so zadnje poplave pokazale nasprotno sliko

A nagrajenec ni pri vseh požel navdušenja. "V stranki Lista za Celje nas je presenetila podelitev zlatega grba Romanu Kramerju. Kot direktor Direkcije RS za vode je dne 21. 11. 2020 v časniku Večer v zvezi z izgradnjo začasnega visokovodnega nasipa na območju Medloga izjavil: 'Nikomur se nič ne poslabšuje.' Žal so zadnje poplave pokazale nasprotno sliko. Služba Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih je objavila seznam evidentiranih območij in objektov, ki so predvideni za odstranitev. Na tem seznamu je šest stanovanjskih objektov z območja Medloga," so opozorili v stranki, ki jo vodi Sandi Sendelbah, nekoč vodja liste Odprto Celje. "Po Šefičevih besedah občani, ki so na seznamu za preselitev, razmišljajo predvsem o odškodnini ali nadomestitvenem objektu. Pri občanih, ki nasprotujejo preselitvam, pa je v skrajnem scenariju možnost tudi razlastitve, je dejal. Kaj se bo spremenilo, ko bodo zgrajeni suhi zadrževalniki gorvodno? Kdo so največji lastniki zemljišč na tem območju?" se še sprašujejo v stranki.

Razburilo že podjetje 

Ni bilo prvič, da bi kateri od nominirancev dvignil prah. Navsezadnje so mnogi povzdignili obrv tudi lani, ko je bilo nagrajeno podjetje Naj kafe. "Za domiselno prepoznavno ponudbo z lastnimi blagovnimi znamkami in za oživljanje družabnega življenja v mestu, ki pomembno prispeva k živahnemu utripu starega mestnega jedra," so obrazložili podelitev bronastega grba. Podjetje je Celju s svojo unikatnostjo prepoznavno že dlje časa, hkrati pa je to lokal, v katerem je aktualni župan Matija Kovač dočakal rezultate lokalnih volitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta