Gradbišča v Celju znova oživela

Gordana Possnig Gordana Possnig
15.04.2020 12:02

Trenutno dela potekajo na dveh od štirih gradbišč, na dveh se bodo začela spet v začetku maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
LIlekova cesta v središču Celja
Gordana Possnig

Gradbišča v Celju so znova oživela, čeprav v zmanjšanem obsegu, Potem, ko so na celjski občini 23. marca zaradi širjenja koronavirusa in posledično pomanjkanja delavcev ter slabše oskrbe z gradbenim materialom ustavili štiri večje projekte in sicer gradnjo severne vezne ceste, gradnjo krožišča na Glaziji, gradnjo kolesarskih povezav v občini in eksperimentalno ureditev dela Lilekove in Gubčeve ulice v starem mestnem jedru, se dela na dveh gradbiščih znova nadaljujejo.
31. marca so tako ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov nadaljevali z gradnjo krožišča na Glaziji na Ljubljanski cesti. Dela naj bi bila v celoti zaključena do 15. maja. Gradbena dela na Gubčevi in Lilekovi ulici so se že začela v teh dneh. Na občini tako ocenjujejo, da bodo projekt v skladu z terminskim načrtom zaključili junija, tako kot so načrtovali že pred začetkom epidemije. Z gradnjo severne vezne ceste in kolesarskih povezav v občini pa bodo nadaljevali po prvomajskih praznikih. Tudi ta dva projekta bosta zaključena v skladu s terminskim načrtom. (gp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta