Pristnost in domačnost kot temelj turistične ponudbe Podčetrtka in okolice

Rozmari Petek Rozmari Petek
08.07.2021 18:00
S sloganom Daleč stran, kjer smo vsi doma, in z likom pravega Kozjanca vabijo v svoje in sosednje konce in obljubljajo nepozabna doživetja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavili so novi slogan Daleč stran, kjer smo vsi doma.
Rozmari Petek

Turizem Podčetrtek skupaj z občino in sosednjima Bistrico ob Sotli in Kozjim so znova stopili skupaj in lansirali novo oglaševalsko kampanjo, ki jo spremljajo različni paketi doživetij v teh treh občinah. "Želeli smo izstopati. Želeli smo nasmejati. Želeli smo povezati več kot 35 ponudnikov. In želeli smo pokazati vse atribute destinacije," opisuje direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja. "Eno od doživetij je, da ti na stolp na Rudnici zjutraj pripeljejo piknik košarico iz gostilne Šempeter. Kombinacij je še veliko."

Raznolikost v malem

Kot je opisala vodja kampanje Tadeja Kosovel, so v odmaknjenih krajih Kozjanskega našli Slovenijo v malem - termalno vodo, hribovje, zgodovino in kulturo, polja, vinske trte, vrhunsko kulinariko ter kolesarske in pohodniške poti: "Prišli smo do ideje, da vse, kar je bilo včasih slabost naših krajev, od odmaknjenosti, avtentičnost, ker smo daleč stran od mestnih središč in mestnega vrveža, izkoristimo kot priložnost in naredimo zgodbo. Tako je prišel slogan Daleč stran, kjer smo vsi doma. Naredili smo zgodbo, kot da je to Slovenija v malem, kjer vsak gost najde nekaj zase. Ker ciljamo na slovenski trg, smo značilnosti ljudi, ki prihajajo iz različnih regij, združili v eno zgodbo in tukaj vsak najde nekaj zase in se vsak počuti kot doma."

Konkretneje, "Gorenjec se na vrhu Rudnice ne bo mogel načuditi, da je razgled od tam skoraj tako lep kot tisti na domače Alpe. Ali ko prefinjena meščanka ugotovi, da je domači sladoled tako okusen in tako privlačen na pogled, da ji objava na instagramu nikakor ne uide. Dolenjec kozarec cvička hitro zamenja za vrhunsko lokalno vino iz šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša, medtem ko se Primorec po okusnem gurmanskem kosilu ležerno namaka v termalni vodi, ki pomirja tako kot domače morje. Štajercu se slikoviti griči Obsotelja in Kozjanskega zdijo čudovit nadomestek domačega Pohorja, Haloz ali Slovenskih goric. Prekmurska družina pa hitro ugotovi, da se tudi tukaj kvalitetno in dobro živi. In skoraj čisto vsak od vas bo zagotovo naletel na Kozjanca - prijaznega, dobrosrčnega, zgovornega in vedno pripravljenega priskočiti na pomoč, ki s svojo pozitivno naravnanostjo in humorjem reši tudi kakšno stresno situacijo," še pove Kosovelova.

Vsi dobrodošli

V ospredje zgodb, ki so že objavljene na spletni strani VisitPodčetrtek, so postavili humor, ki je ena od glavnih značilnosti ustvarjanja vsebin v sodobnem medijskem svetu in je še kako dobrodošel v trenutnih časih. A najprej se bodo usmerili k svojim ljudem. "Prvi del kampanje smo zasnovali tako, da bomo komunicirali z domačini. Ker najprej morajo to oni sprejeti, potem bomo šli naprej na slovenski trg," doda Misja. Slovenskih gostov imajo od lani največ tudi Terme Olimia, ki aktivno sodelujejo v novi kampanji. "To ni novost, mi se povezujemo že vsa leta. Naš slogan Daleč stran, ki smo ga lansirali lani, gre zelo dobro v to kampanjo," opisuje vodja marketinga Vasja Čretnik. "Če smo v zadnjih 20 letih ves čas rasli po številu gostov in se je delež domačih v strukturi vseskozi manjšal, vse več pa je bilo tujcev, se je to lani obrnilo na glavo. Lani je bilo 95 odstotkov domačih gostov in zaradi omejitev prehajanja mej, ki jih uvajajo tudi druge države, je logična poteza, da smo se najprej obrnili k domačemu gostu. Da pritegnemo tudi tiste, ki nas še niso spoznali kot vsestransko in zanimivo turistično destinacijo."

V Podčetrtku, Bistrici ob Sotli in Kozjem stavijo na domačnost.
Rozmari Petek

Na vprašanje, ali se slovenski gostje v primerjavi s tujimi v čem razlikujejo, pa pravi: "Nam so vsi gostje, ne glede na to, od kod prihajajo, kakšne barve kože so, katere veroizpovedi, politično usmerjenosti, dobrodošli. Težko jih uvrščam v kategorije. Se pa pozna, da je nekaj manj zunajpenzionske potrošnje, tudi zato, ker so storitve plačali z boni in potem je morda za zunajpenzionsko storitev za koga kaj manjkalo. Ampak generalno so vsi gostje dobrodošli."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta