V celjski bolnišnici imajo dovolj zaloge krvi

Gordana Possnig Gordana Possnig
08.04.2020 22:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krvodajalske akcije kljub epidemiji tečejo nemoteno naprej
Igor Napast

V celjski bolnišnici v času epidemije koronavirusa nimajo težav z zalogami krvi. "Trenutne zaloge krvi so glede na potrebe dobre, tako po skupni količini kot po posameznih krvnih skupinah. Zaloge sproti dopolnjujemo v skladu s potrebami. S 16. marcem smo uvedli tudi novo organizacijo dela, v dogovoru z območnimi združenji Rdečega križa Slovenije (OZ RKS). Odvzemi potekajo ob ponedeljkih, torkih in sredah v transfuzijskem centru med 7.30 in 13. uro," sporočajo iz celjske bolnišnice.
V transfuzijski center ob odvzemnih dnevih ni več prostega vstopa. Krvodajalci po vabilu rdeča križa (dobijo sms sporočilo) pokličejo od doma ali izpred vhoda pred Transfuzijskega centra na telefonsko številko 03 423 35 97. Zdravnik opravi nato individualni informativni pogovor, da ugotovi trenutno zdravstveno in epidemiološko stanje krvodajalca. Po oceni zdravstvenega stanja lahko krvodajalec nato pristopi k nadaljnjemu postopku odvzema in prejme natančno uro, ko ga bodo sprejeli v transfuzijskem centru.
Ob četrtkih izvajajo terenske krvodajalske akcije po letnem planu, pri čemer pa prav tako s krvodajalci najprej vzpostavijo telefonski kontakt in se nato dogovorijo še za uro sprejema. (gp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta