Dekleta, v tenis po zaslužek

sta, šr
07.08.2019 20:33

Serena Williams, Naomi Osaka in Angelique Kerber, vse tenisačice, zaslužijo največ med športnicami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Američanka je v zadnjem letu bistveno več denarja kot na turnirjih prejela zunaj igrišč. 
Epa

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, šele deseta igralka sveta, je še četrto leto zapored pristala na vrhu lestvice najbolje plačanih športnic, piše finančni magazin Forbes. Ameriška revija je izračunala, da je zmagovalka 23 grand slamov v dvanajstmesečnem obdobju zaslužila 26,1 milijona evrov, od tega "le" 3,8 milijona s turnirskimi nagradami.
Japonka Naomi Osaka, ki je na veliko sceno stopila lansko leto, ko je v finalu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku premagala prav Williamsovo, nato pa januarja osvojila še OP Avstralije, je postala šele četrta športnica po Williamsovi ter Rusinji Mariji Šarapovi in Kitajki Li Na, ki je na leto zaslužila vsaj 20 milijonov dolarjev (17,85 milijona evrov). Forbes je izračunal, da je Osaka z 21,7 milijona evrov na drugem mestu lestvice najbolje plačanih športnic, na kateri dominirajo teniške igralke. Tretja je nekdanja wimbledonska zmagovalka Nemka Angelique Kerber, ki je zaslužila 10,5 milijona, letošnja zmagovalka Wimbledona Romunka Simona Halep pa je četrta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta